Férfi kézilabda

Csárlit megválaszthatták volna a világ legjobbjának - Fazekas Nándor

  • Gulyás Mónika

Fazekas Nándor, az MKB Veszprém kézilabdacsapat kapusa nyilatkozott a hatharom.hu-nak a Constanta elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt az esélyekről és Carlos Perez távozásáról.

Fazekas Nándor

Szombaton újra Bajnokok Ligája-mérkőzésen léptek pályára. Az ellenfél a román Constanta lesz, akit az ősszel tíz góllal sikerült megverni. Milyen mérkőzésre számítotok?

Ha úgy fogunk játszani ellenük, mint ahogy ősszel, akkor nagyon jó mérkőzés lesz, ha viszont úgy, mint a Füred ellen, akkor nagyon nehéz küzdelem vár ránk. Hosszú idő telt el az utolsó Bajnokok Ligája-mérkőzés óta, de én bízom benne, hogy azért hazai pályán, hazai közönség előtt meg tudjuk nyerni ezt a mérkőzést és a jó játék is előjön majd, hiszen nagyon sok múlik ezen a találkozón.

A csapatból többen is részt vettek a világbajnokságon. Hogyan sikerült a visszatérésük a csapathoz? Mennyire sikerült visszarázódniuk?

Nehezen, hiszen más struktúrában, más koncepcióban játszottak. Elég kevés időnk volt, hogy összerázódjunk, de az edzéseken, a Magyar Kupában és a bajnoki mérkőzésen is próbáltunk újra összeszokni. Ez hellyel-közzel sikerült is, de voltak kivetni való dolgok a játékunkban. Remélem, hogy ez csak a fáradtság volt, mert szombaton már nagyon komoly mérkőzés következik és itt nem lehet hibázni, úgyhogy remélem visszajönnek azok a dolgok, amik az ősszel nagyon jól mentek a csapatnak.

Mindenki pályára tud lépni szombaton, vagy vannak sérültek a csapatban?

Kisebb sérülések vannak, de biztos vagyok benne, hogy szombaton mindenki játékra jelentkezik, hiszen mindenki nagyon várja már a BL-mérkőzéseket. A veszprémi szurkolótábor előtt egy telt házas csarnokban mindenki szívesen lép pályára a veszprémi játékosok közül.

Carlos Perez 16 év után elhagyta a csapatot. Hogyan érintett ez benneteket?

Szerintem mindenki ugyanúgy gondolkodik, hiszen tényleg egy olyan ember távozott, aki sok éven keresztül a világ egyik legjobb játékosa volt. Igaz, hogy nem választották meg, de voltak olyan évek, hogy én neki ítéltem volna a címet. A játéktudása mellett az emberi magatartása és viselkedése is példaértékű volt. Nem is lehet egy pici rosszat sem mondani róla, hiszen tényleg nagyon jó ember. Mindenkinek nagyon fáj a szíve, hiszen nagyon sokat nevettünk együtt, viszont mindig azt kell nézni, hogy a játékosnak mi a legjobb. Ha így döntött, akkor neki biztos így volt a legjobb és azért választotta ezt az utat. Mi, és én is személy szerint nagyon nagyon sajnáljuk, de biztos nekem is előbb utóbb eljön az az idő, amikor majd máshogy kell döntenem.