Bundesliga

Fejben széthulló Werder ellen nyerte az északi rangadót a Hamburg

Ugyan vezetést szerzett a Werder Bremen a Hamburg ellen a Bundesliga 19. fordulójában az északi kikötővárosok rangadóján, de fordította HSV, a zöld-fehérek pedig kifejezetten csúnyán fejezték be a mérkőzést.

Mindkét csapat igen aktívan kezdett, szerencsésebb pedig a Werder volt, miután a 9. percben Lukimya Ignjovszki beadása után a kapunak háttal állva csúsztatott védhetetlenül a jobb alsóba. (0-1)

A Hamburg és a Werder Bremen játékosai küzdenek a Bundesligában 2013-ban.

Még az első félidő közepén jött az ekkorra jóval támadóbbá váló Hamburg egyenlítése, igaz, kis kapushiba is kellett hozzá. Szon a bal oldalról szépen lőtt a hosszú felső irányába, de ha Mielitz kapus nem indul el a rövid felé, akkor lett volna esélye védeni. (1-1)

A vezetést rögtön a második játékrész első percében átvették a hazaiak, jobb oldali beadás után nem tudtak felszabadítani a védők, Aogo pedig elvitte a labdát - valószínűleg kézzel -, és a jobb alsóba passzolt. (2-1)

Nem sokkal később Aogo gólpasszt adott, bal oldali beadására remek ütemben érkezett Rudnevs, aki egyből a hálóba talpalt. (3-1)

Szüksége is volt a Hamburgnak erre a gólra, hiszen két perccel később Papasztatopulosz egy jó nagy baki révén szépített. Távoli lapos lövését Adler ugyanis könnyedén védhette volna, de átcsúszott alatta a labda. (3-2)

Több gólt nem hozott a derbi, csak piros lapokat, méghozzá mindkettőt a vendégek oldalán. Előbb a csapatkapitány Fritz második sárgáját kapta egy taktikai szabálytalanság miatt, majd a hajrában Arnautovic gyógyszere gurult el: sárgát érő szabálytalanságot követett el, ez után pedig meglendítette a lábát, mintha az előtte álló játékvezetőt meg akarná rúgni a labdával. Nem tette meg, de ez is elég volt a bírónak, aki azonnal felmutatta neki a második lapot is.

Ezzel sorozatban negyedszer nem tudott nyerni a Bundesligában a Werder, ráadásul ebből a négy meccsből a harmadikat veszítette el. A Hamburg tehát a Nürnberg elleni döntetlen után először nyert idén, ezzel egy helyet lép előre a tabellán.

Bundesliga
19. forduló
Hamburg-Werder Bremen 3-2 (1-1)
gólszerzők: Szon (23.), Aogo (46.), Rudnevs (52.), illetve Lukimya (9.), Papasztatopulosz (54.)
kiállítva: Fritz (80.), Arnautovic (90.) - mindkettő Werder