Bundesliga

Veszteséges évet zárt a Hamburg

A Hamburg labdarúgócsapata 6,6 millió eurós veszteséget könyvelhetett el a 2011/12-es idény folyamán. Az összeg valamelyest nőtt az azt megelőző évadhoz képest, amikor a klub 4,9 milliós deficitet termelt.

A hamburgi stadion madártávlatból

"Természetesen nem ezt terveztük" - mondta a HSV pénzügyi helyzetével kapcsolatban Carl Edgar Jarchow klubelnök. A nyári bevásárlást követően a klub spórolni szeretne, ami eddig nem az elvárások szerint halad. A költségek a 2011/12-es idényben mindössze hárommillió euróval, 43,8 millióra csökkentek, a jelenlegi szezonban 41-re szerették volna azt redukálni, ugyanakkor Rafael van der Vaart és Petr Jirácek késői igazolásai ezt gyakorlatilag lehetetlenné teszik. Az előző évben 35 millió terveztek, s így lett belőle 43,8 millió, ráadásul egyedül van der Vaart éves fizetése 3 millióra rúg.

A Hamburg várhatóan játékoseladásokból próbálja egyensúlyba helyezni a mérleget. Információk szerint a cseh Jaroslav Drobny, a szerb Szlobodan Rajkovics, Robert Tesche, a norvég Per Ciljan Skjelbred és a svéd Marcus Berg van átadólistán.