Karrier

Ballack a saját búcsúmeccsét szervezi, Messit, Mourinhót és Drogbát is várja

A kölni székhelyű Express című lap szerint a német labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya, Michael Ballack saját maga szervezi meg a búcsúmérkőzését, amire az európai foci sztárjait is meghívja.

Ballack 2013 júniusában szeretné megrendezni a mérkőzést, amire többnyire korábbi csapattársait és edzőit hívja meg, akikkel Kaiserslauternben, a Bayer Leverkusennél, a Bayern Münchennél, a Chelsea-nél és a német válogatottban játszott, dolgozott együtt. Így José Mourinhót, Didier Drogbát, Frank Lampardot, Ashley Cole-t, Bastian Schweinsteigert, Mesut Özilt és René Adlert, de Lionel Messit is szívesen látná a meccsen.

Michael Ballack a Bayer Leverkusen játékosaként 2012-ben.

A középpályás idén októberben döntött végleg a visszavonulás mellett, miután sem az észak-amerikai, sem az ausztrál bajnokságban nem talált az igényeinek megfelelő klubot. Korábban a válogatott karrierjét azért fejezte be, mert összeveszett Joachim Löw szövetségi kapitánnyal, de a Leverkusentől sem a legszebben búcsúzott, utolsó évében többször is reklamált, amiért szerinte nem kapott elég játéklehetőséget.

Klubszinten Ballack a német és az angol sorozatokban mondhatta magát sikeresnek, a Bundesligát négyszer, a Premier League-et egyszer nyerte meg, a DFB- és az FA-kupában három-három alkalommal győzött. A válogatottal vb-ezüstérem volt a legjobb eredménye és a Bajnokok Ligájában is "csak" döntős szereplésig jutott.