Bundesliga

Magabiztos Bayern-siker a Hamburg otthonában

A Bayern Münchent nem rendítette meg a múlt heti Leverkusen elleni vereség. A Bundesliga 10. fordulójában a bajorok könnyed, 3-0 arányú győzelmet arattak a Hamburg otthonában.

Müncheni mezőnyfölénnyel, ugyanakkor hamburgi helyzetekkel kezdődött a mérkőzés. A hatodik percben van der Vaart fejesét még könnyűszerrel hárította Neuer, a 12. percben azonban már meggyűlhetett volna a baja a hálóőrnek Rincón távoli lövésével, de a labda centikkel elzúgott a jobb kapufa mellett.

A Bayern első helyzetére a 25. percig kellett várni, akkor Alaba futott el a bal szélen, középre tekerte a labdát, a góllövőlistát vezető Mandzukic pedig mintegy 11 méterről a jobb alsó sarok mellé fejelte a játékszert. A vendégek kedvet kaptak első próbálkozásukat követően, Ribery mindössze pillanatokkal később távolról a jobb felső sarok mellé tüzelt.

A Bayern játéklosainak gólöröme Hamburgban

A 39. percben a vendégek megszerezték a vezetést. Egy előreívelt labdát követően Thomas Müller kihasználta Mancienne bizonytalanságát, és fejjel Kroos elé továbbított. A fiatal középpályás egy az egyben vezethette Adlerra a labdát, de leállt a kapussal cselezgetni, s kisodródott. Már úgy tűnt, hogy oda a lehetőség, azonban a hosszún érkezett Schweinsteiger, Kroos átívelte a játékszert, a 28 esztendős játékos pedig egy csukafejessel bevette a hazaiak kapuját (0-1).

Közvetlenül a fordulás után könnyen megduplázhatta volna vezetését a Bayern. Egy jobb oldali beadást követően a megpattanó labda Mandzukic előtt landolt, a horvát csatár közeli lövésébe azonban belevetődött Adler. Mindössze néhány perccel később már ő sem menthette meg csapatát a góltól. Thomas Müller lépett ki egy kiugratással, s noha kisodródott, az alapvonal mellől remekül tekert az üresen hagyott kapu hosszú sarkába (0-2). Az 53. percben már három találat volt a bajorok előnye, Ribery ugratta ki Kroost, aki éles szögből kilőtte a kapu rövid felső sarkát (0-3).

Biztos előnyük tudatában a Bayern játékosai elkezdtek kényelmeskedni, Lahm egy ízben egy rosszul sikerült passzal Rudnevset ugratta ki, de a lett csatár sokat pepecselt, a másik oldalon pedig lövőhelyzetben Kroos lábáról varázsolták le a labdát a hamburgi védők. Még fél óra volt hátra, de a vendégek már nem erőltették meg magukat, a felázott, mély talajon inkább labdabirtoklással fárasztották ellenfelüket.

A vége 3-0-s Bayern-győzelem, a müncheniek ötödik idegenbeli mérkőzésükön sem kaptak gólt a bajnokságban, előnyük pedig hét pontra nőtt a tabellán a második helyezett Schalkéval szemben.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/bundesliga-I-2012-2013/1239555 
Bundesliga
10. forduló
Hamburger SV-FC Bayern München 0-3 (0-1)
Gólszerző: Schweinsteiger (39.), T. Müller (48.), Kroos (53.)