NBA

Egy nemzet hőséből "áruló" - Steve Nash csak majdnem lett a Raptorsé

Érdekes történet látott napvilágot a napokban az NBA forgatagából. Steve Nash a holtszezon folyamán közel állt ahhoz, hogy a Toronto Raptors játékosa legyen, az átigazolásból azonban végül nem lett semmi. Mint köztudott, a kanadai irányító a Los Angeles Lakers csapatát választotta.

"Nagyon közel álltunk az egyezséghez. Azért, mert már jóval a szabadügynökpiac nyitása előtt érdeklődni kezdtek. Amikor ezt megtudtam, nagyon boldog voltam, hogy lehetőségem lesz Torontóban játszani. Azonban miután a Lakers megkeresése realitássá vált, nem hagyhattam azt ki" - nyilatkozta Nash torontói lapoknak.

Állítólag a Raptors általános igazgatója, Bryan Colangelo egy hároméves, 36 millió dollár értékű szerződéssel kínálta meg a 38 esztendős kosarast, ami 10 millió dollárral többet hozott volna a konyhára, mint a Lakersnél aláírt kontraktusa. Ráadásul pályafutása végéhez érve hazájában, a liga egyetlen kanadai együttesében pattogtathatott volna a klasszis irányító. Mi okozhatta mégis a fordulatot?

Nash a Raptors helyett a Lakerst választotta

Nash elmondása szerint elsősorban az, hogy gyermekei Phoenixben vannak, így Los Angelesből sokkal közelebb lehet hozzájuk, mint a határon túlról. Természetesen az sem volt mellékes, hogy a Lakersben Kobe Bryant, Dwight Howard és Pau Gasol személyében olyan társakra lelt, akikkel képes lehet elhódítani a bajnoki címet. Nash többszörös MVP és All-Star, sikerekben gazdag pályafutásából tulajdonképpen már csak egyetlen dolog hiányzik, a bajnoki gyűrű, melyet a torontói egyesülettel a közeljövőben aligha gyűjthetett volna be.

Az esetnek óriási visszhangja lett Kanadában. Nashtől tömegével fordultak el a Raptors rajongói, az egykori bálványt, akit a válogatottban eltöltött időszakból még "Captain Canadaként" aposztrofáltak, hirtelen árulóként tüntették fel. Nasht érzékenyen érintik a rosszindulatú megjegyzések, s igyekezett leszögezni, nem arra használta a torontói klubot, hogy így csikarjon ki több pénzt a Lakersből.

"Sajnos nem esélyes a csapat a bajnoki címre. Azonban imádom Torontót, több értelemben is az otthonom. Úgy gondolom, hogy egy első osztályú klub a várossal együtt, nagyon büszke lettem volna ha képviselhetem és a rájátszásba vezethetem az együttest" - próbálta a kedélyeket csillapítani a kétszeres MVP.