Bundesliga

Husztiékat szomorította a ZTE egykori csatára

Megőrizte hibátlan mérlegét a Bayern München a német labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában, a bajor csapat a hajrában két gólt vágott Brémában. A Hannover Huszti Szabolccsal soraiban 1-0-ra kikapott Hamburgban.

Hamburg-Hannover

Természetesen Huszti Szabolcs a szárnyaló Hannover kezdőcsapatában kapott helyet a hamburgi meccsen. A 20. percben a HSV került előnybe, Zieler kirúgását a félpályánál megszerezte a Hamburg, Van der Vaart indította a ZTE egykori csatárát, Artjoms Rudnevst, aki 12 méterről a kapus alatt a hálóba lőtt (1-0). Huszti az első félidőben ígéretes helyzetből, 23 méterről lőhetett szabadrúgást, a sorfal blokkolta a labdát. A második félidőben nem változott az eredmény, Huszti végig a pályán volt, a Hannover második vereségét szenvedte el. A HSV második sikerét jegyezte.

Hamburg-Hannover

Nürnberg-Stuttgart

Hajnal Tamás csak a kispadon üldögélt az öt meccs után két ponttal álló Stuttgartban a Nürnberg otthonában. Harminc másodperc elég volt a vendégeknek a gólhoz, António utolsó emberként könnyelműen haza passzolta a labdát, Ibisevic lecsapott rá és középről, 11 méterről a bal alsóba gurította (0-1). António nem sokkal később megismételte hibáját, újfent eladta a labdát utolsó emberként, ezútal viszont megúszta a helyzetet a Nürnberg. Nem úgy Antonio, a 16. percben lecserélték az indiszponált védőt. A 75. percben eldöntötte a meccset a Stuttgart, Harnik 15 méterről, kicsit jobbról, laposan a rövid alsóba lőtt (0-2). A Stuttgart először győzött, Hajnal a kispadon maradt.

Werder Bremen-Bayern München

A mezőny egyetlen hibátlan alakulata, a Bayern München Brémában próbálta tovább görgetni pazar sorozatát. Gól nélküli első félidő után a második félidő elején Ribéry hintába ültette a teljes hazai védelmet, majd a kapufát találta telibe. A 81. percben gólt szerzett a Bayern, Luis Gustavo 21 méterről lőtt, a labda az ötösön vetődő Mielitz mellett elsuhant és a bal felsőben akadt meg (0-1). Két perccel később növelte előnyét a bajor csapat, Shaqiri balról küldte be a labdát, Mandzukic hat méterről a hálóba lőtt (0-2). A Bayern továbbra is száz százalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát.


 

Leverkusen-Greuther Fürth

Stieber Zoltán két nappal ezelőtt a Greuther Fürth második csapatában, a német negyedosztályban kapott szerepet és Leverkusenbe sem utazott el az élvonalbeli kerettel. Az 51. percben került előnybe a hazai csapat, Sidney Sam a jobb összekötő helyén kapura tört, egy csellel elfektette védőjét és 13 méterről a jobb alsóba lőtt (1-0). Tíz perccel később már kettővel ment a Bayer, védelmi hiba után Carvajal centerezését Sidney Sam váltotta gólra (2-0). A Leverkusen harmadik sikerét ünnepelheti, az újonc negyedszer bukott.

Hoffenheim-Augsburg

Hoffenheimben nem esett gól, a hazai csapat hét ponttal áll, a vendégek továbbra is nyeretlenek, mindössze két pontot gyűjtöttek.

Bundesliga
6. forduló
Leverkusen-Greuther Fürth 2-0 (0-0)
Gól: Sidney Sam (51., 62.)
 
Hamburg-Hannover 1-0 (1-0)
Gól: Rudnevs (20.)
 
Hoffenheim-Augsburg 0-0
Kiállítva: Salihovic (87., Hoffenheim)
Nürnberg-Stuttgart 0-2 (0-1)
Gól: Ibisevic (1.), Harnik (75.)
 
Werder Bremen-Bayern München 0-2 (0-0)
Gól: Luis Gustavo (81.), Mandzukic (83.)
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/1239518