Bundesliga

Huszti élete formájában, ismét ő volt a Hannover hőse

Huszti Szabolcs egy góllal és két gólpasszal járult hozzá a Hannover újabb győzelméhez a német labdarúgó-bajnokságban. A magyar légiós együttese odahaza 4-1-re verte a Nürnberget az 5. fordulóban.

Huszti Szabolcs

Hannover-Nürnberg

Huszti Szabolcs letöltötte eltiltását, ismét a Hannover kezdőcsapatában kapott helyet és azonnal gólpasszal villant: a 21. percben a magyar középpályás a 16-os bal oldaláról középre gurított, az érkező Stindl pedig 15 méterről a bal felsőbe lőtt (1-0). A 29. percben Huszti egymaga intézte, a bal oldalon Nilsson ügyetlenkedett, a magyar légiós rá rontott, megszerezte a labdát, kapura tört vele és hat méterről, bal külsővel a hosszú alsóba csavarta (2-0). Nilsson a második félidőben is indiszponált maradt, az 52. percben kísértetiesen lemásolta hibáját, ugyanúgy labdát vesztett 16-osa előterében, ezúttal Ya Konan köszönte a lehetőséget és ő is kihasználta (3-0). A 64. percben újabb pocsék nürnbergi labdaeladás, Huszti a jobb oldalon kapta meg, pontosan centerezett, Ya Konan nem hibázta el (4-0). A 73. percben szépített a Nürnberg, Chandler 17 méterről lőtt, Zieler hasa alatt a kapuba suhant a labda (4-1). Huszti tartja kiváló formáját, az eddigi öt forduló során három gólt szerzett és hét gólpasszt adott.

Augsburg-Leverkusen

A 7. percben ritkán látható góllal szerezte meg a vezetést a Leverkusen. Castro lökete a felső lécről a gólvonalra pattant, Kiessling érkezett, öt méterről kapura fejelte a labdát, amit Amsif kapus néhány centivel a gólvonal mögül a levegőben kipiszkált, ám a játékvezető gólt ítélt (0-1). A 39. percben Wollscheid tüzelt balról, a labda megpattant egy védőn és a rövid sarokban kötött ki (0-2). Öt perc múlva jött a harmadik vendéggól, Schürrle 19 méterről laposan a jobb alsóba lőtt (0-3). Az 51. percben szépített az Augsburg, Werner balról, éles szögből kapura küldte a labdát, Leno kapus rosszul helyezkedett és a feje fölött a hálóba vágódott a labda (1-3). Az Augsburg továbbra is nyeretlen, egy ponttal áll.

Freiburg-Werder Bremen

Freiburgban kellett a legtovább várni a gólra szerda este, a 36. percben a hazaiak menője, Schmid 25 méterről, szabadrúgásból a kapu jobb oldalába tekert (1-0). A 47. percben egyenlített a Werder, Akpala három méterről a hálóba pörgetett (1-1). Tizenkét perccel később már a brémaiak vezettek, Hunt balról, 12 méterről a hosszú sarokba lőtt (1-2). A Bremen második győzelmét, a Freiburg második vereségét jegyezte.

Mönchengladbach-Hamburg

Bombagóllal szerezte meg a vezetést a Hamburg. Adler kapus a bal oldalon küldte előre a labdát, Westerman a hazai térfélen tovább csúsztatta, Van der Vaart pedig a 16-os csücskétől a hosszú felsőbe zúdította (0-1). A 39. percben egyenlített a Mönchengladbach, Nordtveit jobbról lőtt be szögletet, Stranzl öt méterről a léc alá fejelte (1-1). Hiába, a 45. percben ismét a HSV vezetett, Rudnevs négy méterről fejelt a kapuba (1-2). Az 59. percben Stranzlt egy rossz ütemű becsúszás után kiállították, 11-est lőhetett a Hamburg, Van der Vaart a jobb kapufára küldte. A 90. percben pontot mentett a hazai gárda, jobbról szállt be egy szabadrúgás, Dominguez 10 méterről a jobb sarokba csúsztatta (2-2).

Stuttgart-Hoffenheim

Hajnal Tamás kezdőként szerepelt a Stuttgartban, amely gyorsan kapitulált. Az 5. percben Usami a bal oldalon négy védőt is átjátszott, majd az ötös sarkáról a hosszú sarokba gurított (0-1). A szünetben Hajnalt lecserélték és a második félidő is vendéggóllal kezdődött, Joselu jobbról befelé húzott és 16 méterről laposan a rövid sarokba lőtt (0-2). Az 58. percben tovább szomorították a hazai nagyérdeműt, egy kontra befejezéseként Johnson közelről talált be (0-3). A Stuttgart nyeretlen, mindössze két ponttal kiesőhelyen áll.

Bundesliga
5. forduló
Augsburg-Leverkusen 1-3 (0-3)
Gól: Werner (51.), ill. Kiessling (7.), Wollscheid (39.), Schürrle (44.)
 
Freiburg-Werder Bremen 1-2 (1-0)
Gól: Schmid (36.), ill. Akpala (47.), Hunt (59.)
 
Hannover-Nürnberg 4-1 (2-0)
Gól: Stindl (21.), Huszti (29.), Ya Konan (52., 64.), ill. Chandler (73.)
 
Mönchengladbach-Hamburg 2-2 (1-2)
Gól: Stranzl (39.), Dominguez (90.), ill. Van der Vaart (23.), Rudnevs (45.)
Kiállítva: Stranzl (59., Mönchengladbach)
 
Stuttgart-Hoffenheim 0-3 (0-1)
Gól: Usami (5.), Joselu (47.), Johnson (58.)
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/1239480