VB 2014

Az egész országtól szeretnék elnézést kérni - Marko Arnautovic

A német labdarúgó válogatott 2-1 arányban győzött Ausztriában a világbajnoki selejtezők keddi játéknapján, azonban játéka finoman szólva is hagyott némi kívánnivalót maga után. A németek rengeteg helyzetet engedélyeztek az osztrákoknak, a legnagyobb ziccert a Werder Bremen támadója, Marko Arnautovic hagyta ki, így végül szerencse is kellett a Nationalelf győzelméhez.

Marko Arnautovic az osztrák válogatott játékosa a Németország elleni vb-selejtezőn (1-2)

A mérkőzésen a Nationalelf a 44. percben szerzett vezetést Marco Reus révén, majd a második játékrész elején Mesut Özil büntetőből kettőre növelte csapata előnyét. Ezt követően azonban a németek túlságosan megnyugodtak, Zlatko Junuzovic szinte pillanatokon belül válaszolt, Marko Arnautovic pedig a 88. percben egyenlíthetett volna, de óriási helyzetben nem találta el a labdát.

"Az egész országtól szeretnék elnézést kérni. Ez az én hibám volt. Nagyon jól jött középre a labda, nincs értelme kifogásokat keresni. Egyértelműen fölényben játszottunk, a németek kaptak egy tizenegyest, nem tudom, hogy jogos volt, vagy sem, de már megint szerencsével győztek" - nyilatkozta indulatoktól telve a lefújást követően Arnautovic.

Az osztrákok német beszámolók szerint is megérdemelték volna a döntetlent, hiszen Arnautovic helyzetétől eltekintve Harnik már a mérkőzés elején vezetést szerezhetett volna nyugati szomszédunknak, később, közvetlenül Reus gólja előtt pedig Ivanschitz is megtehette volna ugyanezt. "Szerencsésnek mondhatjuk magunkat a három pont miatt, de a mutatott játékkal nem lehetünk elégedettek. Sokat hibáztunk, főleg a labdakihozatal közben, ez még egyszer nem fordulhat elő velünk. Ma láthattuk, hogy az osztrákoknak jó csapatuk van" - ismerte el az ellenfél játékerejét és saját csapatának hiányosságait a németek kapusa, Manuel Neuer.

Joachim Löw a labdabiztonságot hiányolta csapatából: "Nagyon jó helyzetben voltunk, hogy a mérkőzést nyugodtan kelljen befejeznünk, de saját hibáink által kellemetlen helyzetbe hoztuk magunkat. Amikor az ember a vége előtt 2-1-re vezet, jobban meg kell becsülni a labdát. Amennyiben 2-0 után ezt jobban oldottuk volna meg, az osztrákoknak nem lett volna felzárkózási esélyük" - nyilatkozta a német szövetségi kapitány a meccs után. 

A német válogatott két mérkőzést követően százszázalékos teljesítménnyel a C csoport élén áll, Ausztria egy meccs után nulla pontos.  

Vb-2014, selejtezők
C csoport
Ausztria-Németország 1-2 (0-1)
Gólszerző: Junuzovic (57.) ill. Reus (44.), Özil (52., 11-esből)
 
Svédoszág-Kazahsztán 2-0 (1-0)
Gólszerző: R. Elm (37.), Berg (90+4).
  • Ausztria - Németország 2012-09-11 20:35:00