Serie A

Sebastian Giovonco kaphatja a Juve tízes mezét

  • SZA

Alapjaiban változott meg karrierje egy év alatt Sebastian Giovincónak. A korábban a Juventusból eltanácsolt ifjú csillag kitűnő idényt futott a Parmában, aminek köszönhetően visszakerült nevelőegyesületéhez. A válogatott játékost a következő idényről kérdezték az olasz riporterek.

Nem unatkozik Sebastian Giovinco, a Juventus támadója. A 25 éves, irányítóként és támadó középpályásként is bevethető válogatott játékos előbb remek idényt fejezett be a Parma kulcsembereként (36 bajnoki mérkőzésen 15-ször talált a hálóba, valamint 11 gólpasszt is kiosztott), majd játékjogának a kék-sárga csapatnál levő felének megvásárlásával került a torinói bajnoki címvédőhöz.

A nyáron az olasz válogatottal az Európa-bajnokságon is részt vett, amelyen két csoportmérkőzésen lépett pályára csereként, majd a döntőben a spanyol válogatott fölényes győzelme után ezüstérmet nyert. Később a legújabb bundabotrányban való szerepéért kihallgatták edzőjét, Antonio Contét, akire példátlan méretű büntetést szabhat ki a szövetség.

Ezek az események sem terelték el ,,Atom Anti" figyelmét. ,,Szokatlan a helyzet, de a jelenre összpontosítok. Furcsa lesz Conte nélkül játszani, de erősnek kell lennünk, és nem szabad kifogásokat találnunk."

Alessandro Del Piero távozása után a tízes mezszám is szabadon maradt, amelyet nem utasítana vissza a torinói születésű játékos. ,,Ha véglegesen a 12-es számot kapom majd (amelyet jelenleg hord - a szerk.), akkor is boldog leszek, de a tízes az álmom, ha Conte nekem adja, ki fogok majd ugrani a bőrömből az örömtől."

Az említett mezszámot olyan legendás játékosok hordták a zebracsíkos egyesületnél, mint a háromszoros Aranylabdás Michel Platini, a világbajnok Zinedine Zidane, vagy a klubot 19 éven át szolgáló Del Piero.