Átigazolás

Van der Vaart visszatér Hamburgba?

A holland válogatott Rafael van der Vaart távozhat az angol Tottenham Hotspur csapatától, és visszatérhet a Bundesligába. Ráadásul az Oranje irányítója iránt korábbi csapata, a Hamburg is érdeklődik.

Rafael van der Vaart visszatérhat a Bundesliága, a Hamburg szerződtetheti

Van der Vaart korábban 2005 és 2008 között volt a Hamburg játékosa, 74 mérkőzésen 29 gólt szerzett, majd innen a Real Madridhoz távozott. Spanyolországban azonban nem volt képes stabil kezdőpozíciót kiharcolni magának, így 2010-ben a Tottenhamhez igazolt. A londoniaknál is alapember volt, azonban Villas-Boas érkeztével helyzete a csapaton belül megváltozhat. A holland sürgősen tudni szeretné, milyen szerepet szán neki az új menedzser, mert állítólag házat keres.

Van der Vaart a hamburgiaknál még mindig legendának számít, így az észak-német csapatnál minden követ megmozgatnak azért, hogy szerződtessék. Frank Arnesen, a Hamburg technikai igazgatója elmondta: "Van der Vaart egy kiváló játékos, akinek élő szerződése van jelenleg együttesénél. További fejleményeket még nem mondhatok az ügyben."

Az utolsó mondat óvatossága mindenesetre sokat sejtető. Van der Vaart állítólag hajlana a váltásra, hiszen szeretne közelebb lenni gyönyörűséges feleségéhez, Sylvie-hez, ezért korábban a Schalke is szóba jött, mint lehetséges állomás. A Tottenham ráadásul a nyár folyamán már szerződtette a Swansea-ban tavaly remek szezont futó Gylfi Sigurdssont. Vajon van der Vaart helyére?

Van der Vaart a holland válogatottban már csaknem száz mérkőzést abszolvált, az utóbbi időben azonban nem volt az Eb után lemondott Bert van Marwijk kedvence. A 2012-es kontinensviadalon mindössze egy mérkőzésen volt kezdő, amelyen azonban gólt szerzett a Tottenham középpályása.