Átigazolás

Miguel Veloso a Dinamo Kijev játékosa lesz

"Isten hozott a Dinamóban, Miguel" - köszönti új szerzeményét a Dinamo Kijev hivatalos honlapja. A Genovától távozó középpályás négy évre írt alá az ukrán együtteshez, az átigazolási díjat azonban az ügyben érintett felek nem hozták nyilvánosságra.

Miguel Velosóval erősítette meg keretét az ukrán bajnokság legutóbbi szezonját ezüstérmesként záró Dinamo Kijev. A 26 esztendős portugál középpályás a nemrég befejeződött Európa-bajnokságon kulcsszerepet vállalt abban, hogy a luzitán válogatott az elődöntőig menetelt.

Miguel Veloso az Európa-bajnokságon

"Tisztában voltam vele, hogy több csapat is érdeklődött irántam, ám a tárgyalások során a Dinamo Kijev volt a leghatározottabb" - mondta az ukrán egyesület hivatalos honlapjának Veloso. "Az a tény is csábított, hogy ez egy nagy múltú klub, melynek komoly tervei vannak. Ráadásul a Bajnokok Ligájában is érdekelt."

A 29-szeres válogatott játékos 2010 nyarán a Sporting Lisszabontól került a Genovához, ahol 49 mérkőzésen lépett pályára. A Dinamo Kijev által Miguel Velosóért fizetett átigazolási díjat az érintett felek nem hozták nyilvánosságra, de a játékos értéke a transfermarkt.de oldal szerint 8 millió euró. A portugál középpályás 2016-ig szóló szerződést kötött az 1927-ben alapított patináns kék-fehér klubbal.