Sportlövészet

Fegyverszünet Sidi és a szövetség elnöke között

  • MTI

A londoni játékok idejére felfüggesztette vitáit Sidi Péter és a sportlövők szövetségi elnöke, Krzyzewsky Miklós, akit a Magyar Olimpiai Bizottság nem utaztat ki az ötkarikás eseményre.

"Békét hirdettünk a játékok miatt. A pereskedéssel, jogi vitákkal megvárom az olimpia végét és úgy tűnik, Sidi Péter is így tesz, hiszen csendben készül, nem kritizál. Ő kezdeményezett egyébként már egy békülést, egy pszichológus mediátor részvételével találkoztunk, ott tudtunk beszélni egymással. Azóta találkoztunk Londonban, az előolimpián is és ott is kommunikáltunk egymással" - mesélte kedden a sportvezető a Digisport Reggeli start című műsorában. Hozzátette: ő csak azt várja a versenyzőtől, hogy kérjen tőle elnézést a korábbi, vele és a szövetséggel kapcsolatos kijelentéseiért. - Függetlenül attól, hogyan szerepel az olimpián Péter, ez egy másik ügy: ha peren kívül békülni tudunk, megszüntetem azonnal az eljárásokat."

"Az olimpián viszont biztosan nem fogunk találkozni, engem ugyanis nem visz ki Londonba a MOB. A Pekingben pontot szerző kilenc sportágból én vagyok az egyetlen szövetségi elnök, aki nem fért be a londoni delegációba. Lehet, hogy ennek a mellőzésnek köze van a Sidi-konfliktushoz, de engem az zavar igazán, hogy mindezt a MOB-közgyűlés meghívójának mellékletéből kellett megtudnom. Azóta sem kaptam magyarázatot, habár megírtam a MOB-főtitkárnak: ez sértő a sportágunkra nézve. Előállhat az a helyzet, hogy a sportlövők csapatvezető nélkül lesznek kint a játékokon" - mondta Krzyzewsky Miklós. Az elnök úgy fogalmazott: a sportág jövőjére hatalmas kihatással lesz London, mert aki nem szerez pontot az olimpián, utána "el lesz ásva".