Női kézilabda

Spanyol-horvát továbbjutás, teljes az olimpiai mezőny

Minden selejtezőcsoportban eldőlt a továbbjutás sorsa a női kézilabdázók olimpiai selejtezőtornáin, Spanyolország és Horvátország csatlakozott utolsóként a londoni mezőnyhöz.

Jessica Alonso örül a spanyol kézilabda-válogatottban egy gólnak a világbajnokságon Brazíliában 2011-ben

Az már a pénteki és a szombati eredmények alapján eldőlt, hogy a francia, a montenegrói, a dán és az orosz együttes indulhat az olimpián, a 2. selejtezőcsoportban azonban még voltak kérdések. A házigazda spanyolok első két meccsen aratott győzelmeik után vasárnap kikaptak ugyan Horvátországtól, de így is elmaradt a bombameglepetés, a 2008-ben Eb-ezüstérmes, tavaly pedig vb-bronzérmes ibériai együttes ott lesz Londonban.

A kvartettben kialakult hármas holtversenyben ugyanis az egymás elleni mérkőzéseken kialakult gólkülönbségük a spanyoloknak lett a legjobb (+3), a horvátoknak a második legjobb (0), a hollandoknak pedig a legrosszabb (-3), így előbbi két válogatott jutott tovább.

A londoni játékokon Nagy-Britannia (rendező), Norvégia (világbajnok) Svédország (Eb-ezüstérmes), Dél-Korea (ázsiai selejtező győztese), Brazília (Pán-Amerika bajnoka), Angola (Afrika-bajnok), Franciaország, Montenegro, Spanyolország, Horvátország, Oroszország és Dánia (a selejtezőtornák továbbjutói) szerepelhetnek.

Női kézilabda olimpiai selejtezők
2. csoport, Spanyolország
Argentína-Hollandia 21-30 (9-15)
Spanyolország-Horvátország 22-23 (10-12)
 
pénteken játszották:
Horvátország-Hollandia 28-29 (12-14)
Spanyolország-Argentína 31-15 (15-9)
 
szombaton játszották:
Argentína-Horvátország 21-31 (10-18)
Hollandia-Spanyolország 24-28 (13-14)
 
A csoport végeredménye: 1. (és olimpiai résztvevő) Spanyolország 4 pont, 2. (és olimpiai résztvevő) Horvátország 4, 3. Hollandia 4, 4. Argentína 0