Női kézilabda

Újabb brazil Németh András keze alatt, szétvásárolják az Itxakót

Megélénkült az átigazolási piac a kézilabdában, a szezon végének közeledtével egyre több csapatváltásra derül fény. A nőknél a tavalyi BL-döntős, idei középdöntős spanyol Itxako Navarra jelentősen meggyengülhet, miközben a Németh András vezette osztrák Hypo újabb brazil játékossal erősödik.

Bár hivatalosan még csak annyit tudhatunk, hogy megvan a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának vezetőedzője a következő szezonra, és nevet még nem mondott a klub vezetősége, sokan már biztosra veszik, hogy Ambros Martín, az Itxako jelenlegi szakvezetője lesz az. A szakember mellett több játékos is elhagyja a Spanyolországban egyeduralkodó klubot.

A 2008-ban Európa-bajnok Macarena Aguilar a dán Randershez igazol, amely ellen a Győr idegenben kikapott, majd hazai pályán 15 góllal nyert a Bajnokok Ligája őszi csoportmérkőzésein.

Alexandrina Barbosa, az Itxako portugál balátlövője az ETO által a BL elődöntőjében legyőzött román Valceához szerződik, amely egyre komolyabb célokat tűzhet ki maga elé a következő idényre.

Az is eldőlt, hogy a spanyolok brazil játékosa, Deonise Cavaleiro az osztrák Hypónál folytatja. A Németh András irányította együttesben eddig is együtt szerepelt a brazil válogatott gerince, a csapat nyolc játékosa érkezett a dél-amerikai országból, és az átlövő megszerzésével tovább erősödik a brazil vonal Südstadban, ahogy azt az egykori magyar szövetségi kapitány a hatharom.com-nak adott korábbi interjújában megjósolta.