Bundesliga

Másfélszeres pénzt kapnak a német csapatok a tévés jogdíjakért

A Sky televízió a 2013-14-es szezontól a 2016-17-es idényig megvásárolta a német labdarúgó Bundesliga első és másodosztályának közvetítési jogait, és jóval több pénzt fizet, mint amennyit eddig kaptak a csapatok.

A Német Labdarúgó Liga (DFL) jelenleg évi 412 millió eurót kap a televíziós jogokért, a Sky Deutschland pedig 2013-14-es szezontól idényenként 628 millió eurót fizet, azaz 52 százalékkal nőnek a németek bevételei.

Christian Seifert, a Német Labdarúgó Szövetség elnöke egy sajtótájékoztatón 2012-ben.

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern ügyvezetője szerint ez az összeg komoly fejlődéshez fogja segíteni a Bundesliga-csapatokat: "Ez a növekedés igazi mérföldkő lesz a bajnokság történetében. Ez a liga utóbbi években látott fejlődésének eredménye. A klubok számára is fontosa lesz majd, hiszen így még versenyképesebbek lehetnek a nemzetközi sorozatokban, a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában."

A DFL elnöke, Christian Seifert elmondta, hogy a Sky ajánlata minden más licitálóénál legalább 20 százalékkal jobb volt: "Egyáltalán nem számítottunk ilyen eredményre, egyértelműen a várakozásaink feletti ez az összeg."