Bundesliga

A Freiburg araszolva menekül a kiesés elől

  • VNA

Nem született gól a Bundesliga 31. fordulójának záró találkozóján, a Freiburg-Hoffenheim mérkőzésen.

A német labdarúgó bajnokság 31. fordulójának utolsó mérkőzésén a kiesés elől menekülő Freiburg az európai kupaindulásban reménykedő Hoffenheimet fogadta. Az első helyzet a 17. percben Dembele előtt adódott helyzet, majd egy jobb oldali beadás után a 24.percben Freis okozott veszélyt a vendégek kapuja előtt. A Hoffenheim legnagyobb lehetőségét az első félidőben a hátvád Andreas Beck hagyta ki, aki a lesre játszó védők mögé befutva ügyesen vett át egy labdát. Hiába állt azonban 12 méterre, a kapussal szemben, a szerelni igyekvő freiburgi védők miatt kapásból el kellett lőnie a labdát, ami így kapu mellé szállt.

A második 45 percben is inkább a freiburgiak támadtak, akik a gyengén sikerült ősz után remekelnek az utóbbi időszakban, így fokozatosan távolodnak el a kieső zónától. A második félidő legnagyobb helyzete Daniel Caligiuri nevéhez fűződik, aki a 73. percben a bal oldalon ment el, majd éles szögből kapura lőtt. A Hoffenheim kapusa beadásra számított, így Caligiuri jól érezte, hogy van hely a rövid sarokban, lövése azonban a kapufáról kifelé pattant. A hajrában még mindkét oldalon maradt ki lehetőség, de maradt a - Bayern München-Mainz találkozóhoz hasonlóan - gólnélküli döntetlen, amely talán inkább a veretlenségét nyolcadik bajnokija óta őrző hazai csapatnak jó.

A sokáig biztos kiesőnek tippelt Freiburg ugyanis három fordulóval a bajnokság vége előtt már hét pont előnnyel áll az osztályozós helyen lévő Köln előtt, így szinte biztosra vehető a bennmaradása. A Hoffenheim viszont ezzel az egy ponttal maradt a kilencedik helyen a Bundesligában, hátránya pedig még mindig négy pont a nemzetközi kupaszereplést érő hatodik pozíciót elfoglaló Bayer Leverkursenhez képest.

Bundesliga 31. forduló - eredmények
Pénteken játszották:
VfB Stuttgart-Werder Bremen 4-1 (2-1)
gólszerző: Gentner (37.), Harnik (45., 53.), Cacau (89.), illetve Rosenberg (25.)
Szombati mérkőzések:
Hamburger SV-HSV Hannover 1-0 (1-0)
gólszerző: Son (12.)
Kaiserslautern-Nürnberg 0-2 (0-1)
gólszerző: Didavi (43.), Pekhart (73.)
Bayer Leverkusen-Hertha BSC 3-3 (1-0)
gólszerző: Schurrle (44.), Kiessling (51., 84.), illetve Lasogga (63.), Torun (71., 77.)
piros lap: Kobiasvili (65., Hertha BSC)
Schalke 04-Borussia Dortmund 1-2 (1-1)
gólszerző: Farfan (9.), illetve Piszczek (17.), Kehl (63.)
VfL Wolfsburg-Augsburg 1-2 (1-1)
gólszerző: Helmes (27.), illetve Oehrl (13.), Langkamp (88.)
Bayern München - Mainz 0-0 (0-0)
Vasárnapi találkozók:
Borussia Mönchengladbach - 1. FC Köln 3-0 (1-0)
gólszerző: Arango (19.), Jantschke (53.), Reus (55.)
Freiburg-Hoffenheim 0-0 (0-0)