Utánpótlás

Pisont István szűkítette a keretet

Pénteken a belgák ellen kezdi, és jövő szerdán az oroszok ellen fejezi be az Európa-bajnoki selejtező elitkört a magyar U17-es válogatott, e két mérkőzés között, vasárnap a walesi együttes lesz a mieink ellenfele. Pisont István szövetségi edző a holnapi megmérettetés előtt keretet szűkített.

A felkészülés utolsó napjára szűkült az eddigi keret, már csak az a 18 játékos vett részt a délutáni edzésen, akit a szakmai stáb nevezett a viadalra - olvasható az mlsz.hu-n.

Csütörtökön délelőtt Egervári Sándor látogatott Telkibe, a szövetségi kapitány nagy örömmel fogadta el a szakmai stáb invitálását, annál is inkább, mert jól ismeri a korosztályt, korábban is gyakran kilátogatott a csapat mérkőzéseire. A felnőtt nemzeti csapat szakvezetője - többek között - arról beszélt a játékosoknak, hogy a csapatszellemnek, a csapategységnek óriási szerepe van abban, hogy egy válogatott jó eredményeket tudjon elérni, ezért ő maga is nagy hangsúlyt helyez arra, hogy jó közösség formálódjon futballistáiból. Egervári Sándor hozzátette: úgy érzi, ebben a korosztályban egységessé kovácsolódott össze a csapat az elmúlt másfél évben, és ez nagy segítség lehet a jó eredmény elérésében a következő egy hétben.

Pénteken a belgák ellen kezdi,és jövő szerdán az oroszok ellen fejezi be az Eb-selejtező elitkört az  U17-es válogatott.

Amint arról korábban beszámoltunk, a válogatott már azt megelőzően biztosította Eb-döntős részvételét, hogy egyetlen meccset is lejátszott volna az elitkörben. Persze, nem az idei  kontinensviadalra, hanem a két év múlva esedékes, hazai rendezésű U19-es Eb-re. A mostani U17-es válogatott tagjai ugyanis éppen 2014-ben, a magyarországi Eb-n lesznek abban a korban, hogy szerepelhessenk a leendő U19-es csapatban.

"Óriási öröm számunkra, hogy Magyarország elnyerte a rendezés jogát, ezúton is szeretném megköszönni a pályázat sikeréért dolgozók munkáját. A játékosok számára újabb nagyszerű lehetőség lehet a két év múlva esedékes Eb, amely egyben kvalifikációs torna a világbajnokságra is. Ez persze még messze van, de a következő időszakban jelentős motiváció lehet a focisták számára - fogalmazott Pisont István szövetségi edző, aki a délutáni edzést követően elmondta: a felkészülés jól sikerült, a játékosok már nagyon várják a pénteki összecsapást.

"Az elmúlt napokban azon dolgoztunk, hogy mindenki a lehető legjobb állapotban legyen a torna első napjára - fogalmazott Pisont István. - Három mérkőzést játszunk, és ahhoz, hogy végig a legjobb teljesítményt tudjuk nyújtani, stabilan, szervezetten és gazdaságosan kell futballoznunk. Az utóbbi napokban a csapatjáték végső kialakítása szerepelt a programban, illetve nagy hangsúlyt helyeztünk a pontrúgások gyakorlására, mert úgy gondolom, ezeknek nagy szerepe lesz a tornán. Mindenki nagyon készül a bemutatkozásra, bízom benne, hogy a szurkolók is sokat segítenek majd abban, hogy sikerrel vegyük az első akadályt."

A válogatott 18-as kerete:
Kapusok: Hrabina Alex (Nyírsuli Akadémia), Dániel Csaba (FTC)
Védők: Baksa Dénes (Puskás Akadémia-Videoton), Asztalos Dávid (MTK Budapest), Kovács Tamás (Illés Akadémia-Haladás), Bobál Dávid (Honvéd-MFA), Tamás Krisztián (AC Milan), Spandler Csaba (Puskás Akadémia-Videoton)
Középpályások: Németh Márió (Illés Akadémia-Haladás), Berecz Zsombor (Vasas Kubala Akadémia), Medgyes Zoltán (Illés Akadémia-Haladás), Nagy Dominik (PMFC-MATIAS), Kalmár Zsolt (Győri ETO FC)
Támadók: Farkas Zoltán (Győri ETO FC), Tóth László (Puskás Akadémia-Videoton), Bobál Gergely (Honvéd-MFA), Mayer Milán (Győri ETO FC), Vida Krisztofer (FC Twente)
Az elitkör programja:
Március 23., péntek:
Magyarország-Belgium 15.00, Telki
Oroszország-Wales 15.00, Tatabánya
 
Március 25., vasárnap:
Magyarország-Wales 15.00, Telki
Belgium-Oroszország 15.00, Tatabánya
 
Március 28., szerda:
Magyarország-Oroszország 15.00, Telki
Belgium-Wales 15.00, Tatabánya