Felkészülés

Löw dühös, Blanc-t nem érdekli az eredmény

Németország elveszítette idei első mérkőzését, szerda este 2-1-re kikapott Brémában az előzetesen gyengébbnek vélt francia válogatottól felkészülési találkozón. Az összecsapás után a hazaiak főnöke mérgelődött a gyengébb játék miatt, a vendégeké örül, hogy a németekre jellemző támadófutballal arattak győzelmet.

Németország elveszítette idei első mérkőzését, 2-1-re kikapott Brémában az előzetesen gyengébbnek vélt franciáktól.

"Mindig bosszús vagy, amikor elveszítesz egy mérkőzést, most azért vagyok mérges, mert csapnivaló teljesítménnyel kaptunk ki. A franciák az elejétől ránk kényszerítették akaratukat, a második félidőben már valamelyest a saját játékunkat tudtuk játszani. Franciaország megérdemelte a győzelmet" - nyilatkozta Joachim Löw, a Nationalelf szövetségi kapitánya.

A német sajtóvisszhangok elsősorban a védelemre hegyezték ki a vereséget, Jerome Boateng és Dennis Aogo is gyengén teljesített, ezt Löw is elismerte.

"Csapatként sokkal koncentráltabbnak, és keményebbnek kell lennünk védekezésben. Túl nagy helyet hagytunk az ellenfélnek a kibontakozásra. Támadásban olykor lehengerlőek vagyunk, de védekezésben nehézkes a csapat, ezen még sokat kell tökéletesítenünk."

A németek "mentségére" szolgáljon, hátulról hiányzott a vezér, Philipp Lahm és Per Mertesacker is, valamint a középpályán stabilitást jelentő Bastian Schwensteiger.

Laurent Blanc, a gallok trénere érthetően elégedett volt. "Soha nem érdekelt az eredmény, az volt a célunk, hogy ezen a meccsen is egy újabb lépést tegyünk előre. Kielemeztük a németek játékát, igyekezünk a lehető legoffenzívebben futballozni, saját fegyverükkel megfojtani a németeket. Nagyon élveztem a mérkőzést" - mondta a játékosként Európa- és világbajnok Blanc.