Férfi kézilabda BL

A szegedi csodában bízva

A Bajnokok Ligája D-csoportjának 8. fordulójában a Pick-Szeged együttese a német sztárcsapat, a THW Kiel otthonában tartaná életben nyolcaddöntős álmait.

THW Kiel - Pick-Szeged 19.00
Tv: Digisport

Nincs könnyű helyzetben Skaliczki László együttese, az tény.

A Tisza-partiak hét mérkőzést követően négy megszerzett ponttal a D-jelű hatos ötödik helyén állnak az elitligában, lemaradásuk a továbbjutást érő negyedik pozíciótól - három fordulóval a vége előtt - szintén négy egység.

Mivel már csak hat pont az, ami maximálisan megszerezhető, a szegedieknek gyakorlatilag hatalmas csodára volna szükségük ahhoz, hogy kvalifikálják magukat a nyolcaddöntőbe. A csongrádiak e németországi találkozón kívül, fogadják még hazai pályán a Partizant, majd a spanyol Ademar Leónhoz is látogatnak, de ha mind a három mérkőzést megnyernék, még akkor sem biztos, hogy meglenne a továbbjutás. Csoda kell az biztos.

A csoda első lépése lehetne, ha csütörtök este legyőznék a THW Kiel csapatát, csakhogy a német alakulat az utóbbi évtized egyik legsikeresebb gárdája, 2007-ben és 2010-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját. A "zebrák" ráadásul odahaza szinte verhetetlenek - igaz a francia Montpelliernek sikerült a bravúr és egy góllal legyőzte a házigazdát - a több, mint 10 ezer befogadóképes aréna, maga a pokol az ellenfelek számára.

A két csapat "odavágóján" azonban az is jól látszott, hogy a két fél sajnos nincs egy súlycsoportban egymással. Hiába látogatott ki a szegedi sportcsarnokba is több, mint három és fél ezer fanatikus, a nyolc gólig jutó Filip Jichá vezérletével a Kiel fölényes, 38-26-os győzelmet aratott. Azon a mérkőzésen ráadásul ott volt a szegedi csapatban Törő Szabolcs és Lékai Máté is, azonban sérülés miatt most egyik kulcsember sem állhat Skaliczki-mester rendelkezésére.

A másik oldalon viszont nincs ilyen gond, a világ legjobb játékosai alkotják a keretet, Kielben olyan sztárok rohamozzák majd Mikler Roland kapuját, mint az Európa-bajnokság MVP-je, Momir Ilics vagy a tavalyi évben a világ legjobbjának választott Jíchá.

Egy komplett világválogatottal ellen kell(ene) tehát életben tartania továbbjutási reményeit a magyar ezüstérmesnek, amely, ha vereséget szenved Németországban - lemondhat nyolcaddöntős álmairől.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája
D-csoport
1. THW Kiel 7 5 1 1 222-187 11 p
2. AG Köbenhavn 7 5 0 2 214-194 10 p
3. Ademar León 7 4 1 2 215-204 9 p
4. Montpellier 7 4 0 3 221-204 8 p
5. Pick Szeged 7 2 0 5 205-230 4 p
6. Partizan Beograd 7 0 0 7 179-227 0 p