Német Kupa

A negyedosztályú Kiel 11 percig bírta a Dortmund ellen

Sima győzelmet aratott a Borussia Dortmund a Német Kupában a negyedosztályú Holstein Kiel otthonában, és ezzel bejutott a legjobb négy közé.

Az első helyzet ugyan a meglepetésre a legjobb nyolc közé jutó kiscsapaté volt, de Langerak hárította a ziccert, így az első gólt a vendég Dortmund szerezte. A 11. percben egy röviden kifejelt labdát Perisic visszakotort középre, ott pedig az érkező Lewandowski könnyedén a hálóba passzolt. (0-1)

Shinji Kagawa vezeti a labdát a Holstein Kiel-Borussia Dortmund mérkőzésen a Német Kupában 2012-ben.

Hét perccel később Piszczek ment el a jobb szélen, az alapvonaltól visszagurított a tizenegyespont környékére, onnan Kagawa vágta a léc alá a labdát. (0-2)

Úgy tűnt tehát, hogy a Bundesliga címvédője nagyon megszórhatja a negyedosztályú együttest, de a kétgólos vezetés tudatában visszavettek a tempóból a sárga-feketék. A fölényük azért így is megvolt, bár a Kiel is ki tudott alakítani néhány lehetőséget kontrákból.

Gólt azonban a második játékrészben is csak a Dortmund szerzett, amelyben a 80. percben a csereként beálló Barrios volt eredményes. A bal szélről Perisic ívelt a csatár elé, aki az ötösre berobbanva belsőzött a gólvonalon túlra. (0-3)

A hazaiak a véghajrában még elkövettek egy nagy hibát, egy hazaadással a kapujuktól hat méterre juttatták közvetett szabadrúgáshoz a Dortmundot, amelyet az addig két gólpasszt jegyző Perisic lőtt be. (0-4)

A Borussia tehát a papírformának megfelelően sima győzelemmel került a legjobb négy közé.

Német Kupa
negyeddöntő
Holstein Kiel (IV)-Borussia Dortmund 0-4 (0-2)
gólszerzők: Lewandowski (11.), Kagawa (18.), Barrios (80.), Perisic (87.)
Győzelmével a Dortmund továbbjutott az elődöntőbe.