Bundesliga

Vállaljátok, hogy esélyesek vagytok! - Beckenbauer a Dortmundnak

  • MTI

A tavaszi szezont rendkívül gyengén kezdő Bayern München szereplését látva Franz Beckenbauer, a bajorok tiszteletbeli elnöke bajnokaspiránsnak kiáltotta ki a címvédő Borussia Dortmundot a német labdarúgó Bundesligában.

A szakember a Bildben írt hétfői cikkében felszólította Jürgen Kloppot, a dortmundiak vezetőedzőjét, hogy hagyjon fel a mellébeszéléssel, és csapatával együtt igenis vállalja fel a favorit szerepét.

Franz Beckenbauer

"Kloppo, ti vagyok a német bajnokok, most már ti vezetitek a tabellát is - ezzel együtt ti vagyok a bajnoki cím legnagyobb esélyesei" - fogalmazott Beckenbauer.

A Borussia Dortmund a múlt hétvégi, 20. forduló után átvette a vezetést Bayerntől. Miközben a BVB eddigi mindhárom mérkőzését megnyerte a tavaszi szezonban, a müncheniek mindössze négy pontot gyűjtöttek.

"A Bayernnél hiányzik az őszi idény könnyedsége" - elemezte az okokat Beckenbauer. - "És a nehéz időszak még csak most következik, hiszen hamarosan a Bajnokok Ligájában is helyt kell állni."

A bajorok a svájci Basellel csapnak majd össze a BL nyolcaddöntőjében, míg a Dortmund kiesett a csoportkör után, így tavasszal nem lesz jelenése az európai porondon.