Bundesliga előzetes

Talán a 20. fordulóban taszítják le a Bayernt az élről?

Ha a hétvégén botlik a Bayern, és pontot szerez a Dortmund, vagy a Schalke, akkor helycsere történik az első helyen.

Nürnberg-Dortmund 20:30
Tv: Eurosport2
Hathárom tipp:2

A hazaiak felemásan kezdték meg a tavaszi idényt, előbb hazai pályán 2-0-ra verték a Herthát, azonban a következő mérkőzésen Hannoverben 1-0-s vereséget szenvedtek, így a csapat a 13. pozíciót foglalja el a táblázaton. A Dortmund tavasszal hibátlan, Hamburgban 5-1-re nyertek a sárgák, majd hazai pályán a Hoffenheimet verték 3-1-re, a sok hiányzó ellenére is. Az együttest bajnokin legutoljára a Hannover tudta legyőzni, méghozzá a 6. fordulóban.

A hazaiaknak egyetlen fontos hiányzója lesz, a 13 mérkőzésen pályára lépő hátvéd, Timm Klose, ő sérülés miatt kénytelen kihagyni a találkozót. A Dortmund csapatából továbbra is hiányzik Mario Götze.

Tavasszal 2-0-ra nyert Jürgen Klopp csapata, most viszont várhatóan nem lesz olyan könnyű dolga a Dortmundnak, hiszen a mérkőzést nehéz körülmények között játsszák, a hőmérséklet ugyanis az előrejelzések szerint -10 fok lesz, ami mellé erős szél is párosul majd. Klopp egyébként nincsen megelégedve csapata teljesítményével, emiatt fél a Nürnbergtől: „A Nürnberg komoly személyi problémákat oldott meg a közelmúltban. Ha hagyják játszani őket, akkor pedig bármire képesek.”

Bundesliga
20. forduló programja
Péntek:  
Nürnberg – Dortmund 20:30
Szombat  
Leverkusen – Stuttgart 15:30
Schalke – Mainz 15:30
Hoffenheim – Augsburg 15:30
Wolfsburg – Mönchengladbach 15:30
Hertha – Hannover 15:30
Hamburg – Bayern 18:30
Vasárnap  
Freiburg – Bremen 15:30
Kaiserslautern – Köln 17:30