EBEL

Sofron István gólkirályság helyett fináléra vágyik

A Sapa Fehérvár AV 19 támadója már a nyári felkészüléskor, aztán az alapszakaszban is érezte, hogy ez a csapat jobb, mint az eddigi.

Sofron a döntővel lenne elégedett-  Fotó: albavolanhockey.hu

Egész szezon során nagyszerű formában játszott a Sapa Fehérvár fiatal játékosa, Sofron István. Az osztrák liga góllövőlistáját vezető támadó optimistán nyilatkozott csapata esélyeiről a rájátszásban.

"Már a nyári felkészüléskor, aztán az alapszakaszban is éreztük, hogy ez a társaság messze túlszárnyalhatja az eddigi eredményeket. - kezdte az albavolanhockey.hu-nak Sofron. - Idegenben nagyon jól muzsikáltunk, s bár hazai környezetben veszítettünk el értékes pontokat, összességében nem lehetünk elégedetlenek. Nagyon örülök, hogy a középszakaszt három győzelemmel kezdtük, de egy pillanatra sem dőlhetünk hátra. Szerintem az idei eredményeink több összetevőből állnak. Van egy kiváló edzőnk, aki nagyszerűen összeválogatta a sorok összetételét, aztán a légiósok is minőségi játékerőt képviselnek, nem beszélve arról, hogy ez a keret tényleg összetartó, küzdünk, hajtunk egymásért. Ami még szintén fontos, hogy ezúttal a jó védekezünk a siker kulcsa. Ahogy a világ legjobb csapatai is csinálják, hiszen a helyzeteink mindig megvannak a mérkőzéseken, arra kell törekednünk, hogy hatástalanítsuk az ellenfelek támadásait, s akkor már nem lehet nagy baj. Szerintem a Klagenfurt ellen legutóbb erre láthattunk kitűnő példát."

A játékos az EBEL gólkirályi címe helyett azonban valami mást kívánna magának.

"Akkor már inkább az EBEL bajnokaként… Igaz, hogy a négy közé jutást tűztük ki célul, de én akár egy EBEL-döntőt is el tudnék képzelni."