Férfi kézilabda Eb

Szlovénia ellen új reményekkel szállunk harcba - Fazekas Nándor

Kedd este az elődöntős esélyek szempontjából sorsdöntő mérkőzés vár a magyar válogatottra, amely Szlovénia ellen szerezné meg második győzelmét.

A csodálatos sikereket - többek között a minden világversenyen címvédő franciák legyőzését - hozó csoportkör után a középdöntőt az Izland elleni vereséggel nyitotta a magyar csapat. A válogatottunk kapusa szerint a kudarc egyértelműen a fáradtság számlájára írható, de a hétfői pihenőnap után a szlovének ellen újult erővel vetik bele magukat a küzdelembe.

"Hétfőn pihenőnapot tartottunk. Kicsit tovább alhattunk, ami nagyon jól esett, mert a meccsek után sokáig nem tudunk elaludni. Nem videóztunk, nem kézilabdáztunk. Megpróbáltunk kiszakadni a megszokott a környezetből és egy picit más ritmusba átállni, hiszen eddig mindig ugyanaz volt a napi rutin. Most azonban „kitörtünk” ebből. Szlovénia ellen így „tiszta lappal” és új reményekkel szállunk harcba. Most ez a legfontosabb meccsünk, hogy megmaradjanak reményeink a folytatásra. Úgy érzem, sikerült magunkat kipihenni, így újult erővel tudunk nekiesni szlovénoknak." - írja a vehir.hu-n vezetett blogjában Fazekas Nándor.

A 2011-es világbajnokság selejtezőjében a kétmérkőzéses párhacban összesítésben egy góllal bizonyultunk jobbnak a szlovéneknél, nem járunk messze a valóságtól, ha azt mondjuk a két csapat játékereje nagyjából azonosnak mondható.

"A szlovének ellen óriási csatára számítok. A legutóbbi párharcunk során is csak nagyon picin múlott, hogy mi léptünk tovább. A mostani találkozó is igazi ki-ki meccs lesz, ahol bármilyen eredmény születhet. Remélem, hogy a legjobb tudásunkat fogjuk nyújtani, s hogy az a szerencse is visszapártol hozzánk, ami az első körben velünk volt, de Izland ellen már nem."

A magyar csapat tehát kedden este 20.15 perctől lép pályára Szlovénia ellen az újvidéki Spens Arénában, a találkozóról honlapunk élő szöveges tudósítással jelentkezik!