Férfi kézilabda Eb

Itt sorsdöntő hetest lőni nem is akkora felelősség - Császár Gábor

A Szerbiában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokság C-csoportjának második fordulójában a mieink a világbajnoki bronzérmes Spanyolországgal találkoztak. Mocsai Lajos együttese hatalmas küzdelem után, Császár Gábor időntúli hétméteresével döntetlent ért el az esélyesebbnek tartott spanyolok ellen.

"Óriási küzdelemben, ilyen dramaturgiával igazságos döntetlen született. Komoly eredmény az előző világbajnokság harmadik helyezettje elleni pontszerzés.  - mondta Mocsa Lajos közvetlenül a lefújás után. A mérkőzés elején nehezen találtuk a spanyol védekezés ellenszerét és ziccereket is hagytunk ki. De szerencsére végül sikerült javítani a támadójátékon, majd mi is vezettünk, aztán ők jöttek vissza, végül nekünk kellett időn túli hétméteresből egyenlítenünk. Büszke vagyok a csapatomra, hogy így szerepel az Eb-n, és most pedig a világbajnok következik pénteken. Lehetne vitatni a mai mérkőzésen a kihagyott helyzeteinket és kiállításainkat, ezzel együtt összességében igazságos a döntetlen. Bízom a továbbjutásban."

A mérkőzés egyik legjobb magyarja Császár Gábor volt, aki hét góljábal ötöt hét méteresből szerzett, valamennyi kísérletét értékesítve.  "Ez a csapat már évek óta szerényen és alázatosan dolgozik, és nem hiába jöttünk: tudtunk extrát nyújtani, és rengeteg embert megörvendeztettünk ma este. Ilyen csapatban játszani és sorsdöntő hétméterest lőni nem is akkora felelősség, mert sokan álltak mögöttem. Örülök annak, hogy magunknak kapartuk ki a szerencsét, és nem más kezében van a sorsunk. Bízom a továbbjutásban." - mondta válogatottunk irányítója.