Férfi kézilabda

Nem Bahrein, hanem az oroszok ellen készültünk - Mocsai

A vasárnap kezdődő szerbiai Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésén a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos, 34-24-es győzelmet aratott csütörtökön a világ élmezőnyéhez nem sorolható Bahrein ellen Szegeden. Mocsai Lajos szövetségi kapitány egyelőre nem közölte, hogy ki marad ki a 19 fős keretből, azaz mely 18 játékos utazik majd a kontinensviadalra.

„Fantasztikus hangulatot teremtett a szegedi közönség, amiért nagyon hálásak vagyunk.  Ma délelőtt egy 1 óra 45 perces taktikai megbeszélésünk volt, nem készültünk külön az ellenfél ellen, a nyitott védelem ellen, az oroszok ellen készültünk. Ebből adódóan két dolog zavarta játékunkat: a nyitott védelem elleni koncepció, és három-négy embernek bizonyítania kellett, hiszen ma éjszaka-holnap reggel ki kell jelölnöm a 18 fős Eb-keretet, ezért az érintettek kicsit elfogódottan játszottak” – elemezte a mérkőzést Mocsai Lajos a Sport Klub riporterének.

„A csapat magjával az volt a problémám, hogy nehézkesen kezdtünk, nehezen melegedtünk be, sok technikai hibával játszottunk, és a válogatás miatt ma a komplett csapatot nem tudtam játszatni” – tette hozzá a kapitány.  

„Sok hibával játszottunk, még benne van a csapatban a fásultság, fáradtság. Itt Szegeden két, kicsit hosszabb edzésünk volt, de a meccs végére sikerült megvalósítanunk azokat a dolgokat, amiket gyakoroltunk, és egy jó eredménnyel zártuk a felkészülést” – mondta Iváncsik Gergő.
 

„Nem tartok a csoportunktól, a másik három együttes is olyan hús-vér emberekből áll, mint mi, volt már rá példa, hogy bizonyítottunk ellenük, a legjobbat szeretnénk magunkból kihozni” – tette hozzá a balszélső az Eb-re utalva, ahol Franciaország, Spanyolország és Oroszország lesz a magyarok ellenfele a csoportkörben.