Sportfogadás

Az Espanyol jó eséllyel juthat a Copa Del Rey fináléjába

  • Barcsai Róbert

Szerdán a nyolcaddöntők visszavágóival folytatódnak a Copa Del Rey küzdelmei, ezúttal is igyekeztünk pozitív várható értékkel rendelkező tippet keresni, amelyet végül az Espanyol-Cordoba összecsapáson találtunk meg.

A téli szünet után az Espanyol városi rangadón játszott 1-1-es döntetlent az FC Barcelonával, a gránátvörös-kékek sokáig tartották 1-0-s előnyüket, azonban a 85. percben Vazquez góljával egyenlítettek a hazaiak. Az ősi rivális elleni pontrablás mindenképpen komoly önbizalmat adhat az együttesnek, amelyre szükségük is lesz, hiszen az őszi szezon zárómeccsén 2-1-re kikaptak a Cordobától. A kupa előző fordulójában a mai ellenfélhez hasonlóan szintén másodosztályú élcsapatnak tekinthető Celta Vigót fektették két vállra, az idegenbeli 0-0 után otthon 4-2-re sikerült nyernie az Espanyolnak.

az espanyol a másodosztályú cordoba ellen harcolná ki a továbbjutást
A Cordoba a spanyol másodosztály kevésbé ismert csapatai közé tartozik, jelenleg a Segunda Division hatodik helyét foglalja el az együttes. Szombaton hazai pályán fogadták a Girona együttesét, amely mérkőzés 1-0-s Cordoba-sikerrel ért véget. A Copa Del Rey előző fordulójában a kiscsapat óriási meglepetésre a Betist ütötte ki 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.

Egymás elleni mérleg:A Király Kupában ezelőtt egy alkalommal sorsolták össze a két együttest, az 1999/2000-es szezon során, amikor a Cordoba otthon 1-1-es döntetlent ért el, majd Barcelonában 2-0-ra nyert az Espanyol.
Az idei kupaküzdelmek során a nyolcaddöntő odavágóján 2-1-es Cordoba-siker született.

Sérültek:Hazai oldalon Walter Pandiani és Albín sérült, ők biztosan nem léphetnek pályára, de Víctor Álvarezre és Javier Marquezre sem számíthat Pochettino mester.

A Cordoba sérültlistájáról nincs információnk.

Hathárom tipp: Ázsiai hendikep – Espanyol -1 @1.65

AnalízisAz Espanyol előzetesen azzal a céllal vágott neki a szezonnak, hogy valamilyen formában kiharcolják a nemzetközi porondra való kijutást, amire jelen pillanatban minden esélye megvan az együttesnek, hiszen 8. helyen állnak a bajnokságban, egy ponttal lemaradva az Európa-Liga indulást jelentő 6. helytől. Első gondolatunk talán az lehetne, hogy ha ilyen jól állnak a bajnokságban, akkor miért motiválná őket a kupa? A kérdés jogos, de ha ránézünk a sorsolásra, akkor láthatjuk, hogy legközelebb az elődöntőben lehet majd komoly ellenfele az Espanyolnak (Mallorca, Bilbao, esetleg Albacete), ráadásul a kupában összesorsolták a Barcelonát és a Real Madridot, tehát az egyik nagyágyú mindenképpen kiesik. Ilyen körülmények között az Espanyol kis szerencsével akár még a kupát is megnyerhetné, ráadásul amint látható, a döntőbe abszolút sima út vezet.

Az együttes motivált, fontosnak tartják a hazai kupasorozatot, ezt Pochettino mester már a Celta elleni visszavágó előtt is leszögezte, akkor, ahogyan várhatóan ma is, a legjobbjait küldte pályára.
A kupával ellentétben a bajnokság még nagyon hosszú, jöhetnek komoly sérüléshullámok, a csapat rossz formába kerülhet, lényegében bármi megtörténhet a hátralévő 21 mérkőzésen. Ezzel szemben a kupa rövid, az ellenfelek pedig mindvégig gyengébbek lesznek, így tehát logikus, hogy a kisebbik barcelonai gárda komolyan veszi a Király Kupát.

A másik oldalon vélhetően fontosabb cél a Primera Divisionba történő feljutás, mint az, hogy még menjen egy, esetleg két kört a kiscsapat. Az Espanyol már kiütötte a Celta Vigót is, akik hasonló, vagy jobb játékerőt képviseltek, mint Cordoba.

Ennél a fogadásnál legalább két góllal kell nyernie az Espanyolnak ahhoz, hogy nyertes legyen a fogadásunk, egy gólos győzelem esetén pedig visszakapjuk a tétet. Bátrabb fogadóknak ajánljuk a -1.25-ös hendikepet, amelyre kiemelkedő 1.9-1.95 közötti oddsot kapunk. Ebben az esetben kétgólos győzelem esetén nyerünk, egy gólos Espanyol diadal esetén pedig visszakapjuk feltett tétünk felét. Jelen körülmények között úgy gondolom, hogy a hazaiaknak nem okozhat gondot a Cordoba két góllal történő legyőzése, hiszen jobb játékerőt képviselnek, motiváltak, mentálisan erősek, valamint a Barcelona elleni pontlopás után az együttes önbizalma is rendben van.