Rali

Al-Attiyah is Loeb csapattársa lesz a Citroënnél

  • VNA

Mikko Hirvonen után a katari Al-Attiyah is a Citroën gyári csapatához igazolt, ahol jövőre a nyolcszoros világbajnok Sébastien Loeb csapattársa lesz.

Az utóbbi években rendre megtörte a trónkövetelők lendületét, 2012-ben viszont minden korábbinál nagyobb konkurenciát kap a franciák rekord világbajnoka, Sébastien Loeb. A nyolcszoros világbajnok csapatához (Citroën) korábban már aláírt az egykori Fordos finn Mikko Hirvonen, csütörtökön pedig Nasszer Al-Attiyah is a francia gyári csapat pilótája lett. A 2011-es Dakar rali győztesének számító katari versenyző ugyan az idei dél-amerikai száguldás miatt kihagyja a januári Monte Carlo ralit, ám a februári svédországi versenyen már ott lesz a világbajnokság mezőnyében.

Al-Attiyah a Citroen csapatnál is szeretne sikeres lenni
További hír a rali világbajnokságról, hogy Hirvonen helyére az egykori (2003-ban a Loeb-korszak előtti utolsó) világbajnok Petter Solberg érkezik a Ford csapathoz. A 37 esztendős norvég versenyző három évet töltött el privát csapatoknál, most azonban egy évre ismét csatlakozik egy gyári alakulathoz, ahol a finn Jari-Matti Latvala csapattársaként egy Ford Fiestát kormányozhat 2012-ben.