Tragédia

Ellentmondásos hírek, az biztos, hogy kiszáradás végzett a terepralissal

  • B. Molnár László

Mindenképpen rajthoz állt volna az augusztus 15. és 18-a között megrendezendő, jubileumi Hungarian Baján. Ám a sors ezt már nem engedte meg a számára. Az első ukrán terepralis csapat megalapítóját és pilótáját, Vagyim Nesztercsukot a sivatag ragadta el. 42 éves volt.

Vagyim Nesztercsuk

A versenyző – aki részt vett idén a Dakaron is – az Egyesült Arab Emirátusokban tesztelt, hogy minél jobban felkészüljön az idei Silk Way Rally-ra. A hírek meglehetősen ellentmondóak, annyi bizonyos, hogy az ukrán versenyző halálának oka kiszáradás. A rendőrség még vizsgálja a tragédia körülményeit, a GPS koordináták alapján talált rá a mentőcsapat az akkor már eszméletlen sportemberre.

"Egyszerűen még nem tudom felfogni Vagyim halálát. Sokszor indult a HunGarian Baján, és idén is jelezte már a részvételét. Éppen a 2013-as Silk Way Rally-ra készült az Egyesült Arab Emirátusokban. Egyes hírek szerint balesetet szenvedett, míg más információk arról szólnak, hogy műszaki problémák adódtak az autójával, és Vagyim segítségért indult. Az AFP jelentése szerint a Liwa oázisban találtak rá a holtestére, és a vizsgálatok alapján a negyven fokos hőségben a kiszáradás végzett az ukrán versenyzővel" – fogalmazott Garamvölgyi Zoltán, a Hungarian Baja főszervezője.

Az ukrán versenyzőt felesége és két gyermeke gyászolja.