Női kézilabda-vb

Angola jól tartotta magát, de Dánia játszhat a döntőért

Dánia bejutott a legjobb négy közé a brazíliai női kézilabda-világbajnokságon, miután a szerdai negyeddöntőben legyőzte a jól küzdő Angola válogatottját.

Noorgard vezérletével Dánia hetedik sikerét aratta a vb-n

Nehezen lendültek bele a dánok a mérkőzésbe, de Angola 2-1-es vezetése után a skandinávok gyorsan elléptek három góllal is afrikai ellenfelüktől. Az angolaiak nem tűntek túlságosan frissnek ezen a mérkőzésen, az első negyedóra végén ötgólos volt a piros mezesnek előnye (5-10). Miután rendezte sorait Angola, közelebb tudott kerülni ellenfeléhez, de a félidő vége előtt két gyors dán góllal visszaállt a tetemesebb, négygólos különbség.

Fordulás után Angola összekapta magát, fokozatosan zárkózott Dániára, majd miután az északiak kettős emberhátrányba kerültek, már csupán egy gól volt a differencia (19-20). Mielőtt azonban komolyabb bajba került volna Jan Pitlik csapata, újra rákapcsolt, és a fáradtság miatt egyre több technikai hibát vétő Angola végül nem bírta velük tartani a lépést.Dánia zsinórban hetedik győzelmét aratta a vb-n, több hiányzója ellenére a fináléba kerülésért mérkőzhet majd.

Női kézilabda-vb
negyeddöntő
Angola - Dánia 23-28 (11-15)
korábban:
Franciaország - Oroszország 25-23 (13-12)
később:
Norvégia-Horvátország 20:15 ó
Brazília-Spanyolország 23 ó