Magyar kézilabda

A szövetség elnöke szerint anyagilag biztató év elé nézünk

Vetési Iván, MKSZ elnök szerint 2012-ben a TAO-s pályázatokból befolyó pénzek jelentősen fellendíthetik a magyar kézilabda sportot.

Vetési Iván bizakodó a jövőre nézveA Magyar Kézilabda Szövetség kedden tartott ülésén számos dolog napirendre került, melynek apropóján a kezi.hu készített interjút a szövetség elnökével. Arra a kérdésre, hogy az igen szűk 2011-es évet milyen esztendő követheti, Vetési Iván meglehetősen biztató választ adott.

"A TAO-pályázatok révén rengeteg helyre jutott sok millió forint, közel háromszáz klub kapta meg eddig a jóváhagyást, és több mint száz egyesület külön-külön tízmillió forintnál is nagyobb összegben vehet igénybe a társasági adóból származó támogatást. Ami a szövetséget illeti, hamarosan elfogadjuk a 2012-es költségvetést. Közel ötszáz millió forintot fordíthatunk a társasági adóból érkező támogatások révén az utánpótlás-válogatottakra, versenyeztetésre, a gyermekbajnokság versenyrendszerére, játékvezető- és edző-képzésekre, felszerelések és orvosi eszközök vásárlására. Ez óriási segítséget jelent számunkra. Több szponzorral is folyamatos tárgyalásban állunk, biztatóak a kilátások, éppen ezért rendkívül optimista vagyok, hiszen a nehéz 2011-es évet is le tudjuk zárni megfelelő módon, a 2012-es pedig jóval könnyebb lesz a magyar kézilabda számára. Reméljük, eredményes is.
"