Kézilabda

Gyurka János lemondása után kapitánycserék a női utánpótlásban

A Veszprém Barabás vezetőedzője, Gyurka János klubfeladatai miatt lemondott a junior női kézilabda-válogatottnál betöltött szövetségi kapitányi posztjáról, a helyét az ifiegyüttestő érkező Róth Kálmán veszi át.

"Több olyan győri játékos is szerepel a junior válogatott keretében, akiket nagyon tehetségesnek gondolunk, és Győrből is sokan biztattak, ezért is fogadtam el a felkérést" - mondta Róth Kálmán a handball.hu megkeresésére.

A korábbi győri vezetőedzőt az ifiválogatottnál eddigi segítője, Danyi Gábor váltja. Utóbbi együttes Róth Kálmán vezetésével már kivívta a következő világbajnokságon való szereplés jogát, a juniorokra azonban még vár egy selejtező áprilisban, amin fontosnak tartja a sikeres szereplést az újonnan a csapat élére került szakember.

"Sajnálom itt hagyni az ifiket, mert jó anyaggal tudtam dolgozni, és sikeresek is voltunk, igaz, a juniorok között is van már pár kész NB I-es játékos. Remélem, hogy megtalálom velük a hangot, és eredményesebbek leszünk, mint az előző ciklusban. Az áprilisi vb-selejtezőt nagyon fontos lenne sikerrel megvívni, mert ennek a korosztálynak ez a világbajnokság lenne az utolsó világversenye" - mondta Róth Kálmán.