Német foci

Jók a hollandok, de nem kellenének - Thomas Müller

A német válogatott kedden Hamburgban Hollandia legjobbjaival vív barátságos mérkőzést. A presztízs rangadó előtt Thomas Müller beszélt az Oranje legjobbjairól és mérkőzésen várható izgalmakról.

A Bayern München sokoldalú támadója szerint ugyan Hollandiának számos tehetséges támadófutballistája van, egyikükre sem lenne szüksége a Nationalelfnek.

Müller szerint jobbak a hollandoknál
"Hollandiának olyan sztárjai vannak, mint Arjen Robben, Wesley Sneijder vagy Robin van Persie - mondta a 2010-es világbajnokság Aranycipőse a német Bild-nek." Már ők sem támadnak fejetlenül, az eredményességet tartják szem előtt. Nagyon komolyan kell vennünk őket".

Ennek ellenére, mikor megkérdezték Müllert, hogy ha tehetné melyik németalföldi "kollégáját" látná szívesen a Natinalelfben, a 22 éves játékos érdekes választ adott. "Egyikőjüket sem! Nagyon jó csapatunk van, ráadásul nekünk jobbak a kilátásaink, mert nagyon fiatal együttesünk van"- mondta Müller.

A két ország válogatottjának rivalizálását egyetlen futballszurkolónak sem kell bemutatni, mint az a szomszéd országoknál lenni szokott, az egymás elleni párharcok során felfokozott hangulat jellemzi a találkozókat.  "Azért ma már más a helyzet, mint 20 évvel ezelőtt, de mindenki tudja, a hollandok elleni mérkőzés több, mint egy átlagos focimeccs. Fontos a jó eredmény, szoros és feszült csatát várok" - zárta mondandóját a müncheniek játékosa.