Női kézilabda BL

A Győr a csoportelsőségért, a Hypo az életéért küzd

A női kézilabda Bajnokok Ligája C-csoportjának 5. fordulójában a Győri ETO az osztrák Hypo Niederösterreich vendégeként lép pályára. Németh András csapata amennyiben nem veri meg a magyar bajnokot, elbúcsúzhat a legrangosabb európai kupától.

A 35-szörös osztrák bajnokcsapat jelene halványabb, mint a múltja, de ettől függetlenül nem veheti félvállról a mérkőzést Konkoly Csaba és együttese. A kisalföldiek a dániai első fordulós vereséget követően oda-vissza legyőzték a Metz csapatát, hétvégén pedig iskolajátékkal visszavágtak a Randersnek, így hat pontjukkal vezetik a C-jelű négyest. A Hypo is nyerni tudott a hétvégén -  méghozzá odahaza a Metz ellen -, de Németh Andráséknak csupán ez volt az első sikerük, így két pontjukkal a negyedik helyen állnak két fordulóval a vége előtt. A Rédei Soós Viktóriát és Temes Bernadettet is foglalkoztató Hypo számára nem túl biztató, hogy Európa egyik legjobb együttese ellen kellene begyűjteni a két győzelmet a továbbjutáshoz, de mint tudjuk, a sportban nincs lehetetlen.

A brazil Eduarda Amorim (18) honfitársai ellen vezetné győzelemre az ETO-t
A nyolc brazil válogatott játékost is a soraiban tudó osztrák bajnok odahaza mintegy 2000 néző előtt fogadja az ellenfeleket, és a franciák elleni siker miatt feltehetőleg jó passzban várják majd a győrieket.

A magyar csapat egy győzelemmel bebiztosítaná első helyét a csoportban, függetlenül az utolsó forduló eredményétől. A sűrű program miatt a győriek elsősorban "elméletben" készültek erre a mérkőzésre, mert mint Konkoly Csaba az ETO honlapjának elmondta: vannak olyan fizikai állapotban, hogy ez nem okozhat problémát. A héten már a többiekkel együtt edzett Pálinger Katalin is, akinek kellemes emlékei vannak az osztrák csapatról, hiszen 2009-ben tagja volt a BL-elődöntőben diadalmaskodó Győrnek is. "A  Hypo most a brazil válogatottra épül, sokkal inkább számítani kell az egyénieskedésekre, sok jól képzett átlövő játékosuk van, a szélső játékuk is erősödött, ezért nem lesz egy könnyű mérkőzés - főleg idegenben" - mondta a világklasszis kapus, aki azt is hozzátette, hogy ha a csapat úgy kézilabdázik, mint legutóbb a Randers ellen, akkor nem lehet kérdéses, kinek a győzelmével ér véget a találkozó.

Hogy sikerül-e megszereznie negyedik győzelmét a Győrnek, vagy netán Németh András csapata meglepetést okoz, az a 20.20 perckor kezdődő élő szöveges tudósításunkból kiderül!

Bajnokok Ligája
C-csoport 5. forduló
Hypo Niederösterreich (osztrák)  - Győri ETO Audi KC 20.20
Vezeti: Ivan Pavicevics, Milos Raznatovics (montenegróiak)
Tv: Digisport, EHF TV

 

 

 

 

 

Bajnokok Ligája C-csoport
Az állás
1. Győri Audi ETO 4 3 0 1 119-96 6 p
2. Randers 5 3 0 2 143-145 6 p
3. Metz 5 2 0 3 129-136 4 p
4. Hypo Niederösterreich 4 1 0 3 109-123 2 p