Bundesliga előzetes

A Hannover befogná a Schalkét, a Bayern az újonc otthonában

Az eddig kiegyensúlyozottan szereplő Hannover azt a Schalkét fogadja, amely mindössze három ponttal áll előtte, a Bayern München pedig idegenben is toronymagas esélyes a Bundesliga 12. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A kulcscsont-törést szenvedő Schweinsteiger nélkül kell tovább mentelnie a Bayernnek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Hannover 96 - Schalke 04 15:30 (Eurosport 2)
hathárom-tipp: X
eurosport-tipp: 1
Mirko Slomka győzelemre készül egykori csapata ellen. A Hannover 44 éves szakvezetője 2004 és 2006 között segédedző, majd további két évig vezetőedző volt a Schalke 04-nél.

A családommal Hannoverben lakom, így ide tartozom. A hannoveriek engem egy átlagembernek néznek itt, nincs részem semmilyen megkülönböztetésben. Teljesen más érzés a Schalke 04 kispadján ülni. Gelsenkirchenben szélsőséges érzelmeket vált ki a csapat, ott mindenki tudja, ki az aktuális tréner a kispadon. Az elmúlt időszakban megmutattuk, hogy magasabb sebességi fokozatba tudunk kapcsolni, ezért nem lehet félelem bennünk. A Schalke szintén pályára lépett csütörtök este az Európa Ligában, ezért azonos feltételekkel várjuk a meccset” -fogalmazott Slomka. 

A két együttes mindössze három pontra van egymástól a tabellán, így hazai siker esetén a Hannover beérné a királykékeket.

Augsburg - Bayern München 17:30 (Eurosport 2)
hathárom-tipp: 2
eurosport-tipp: 2
A hétközi Napoli elleni Bajnokok Ligája-sikerrel gyakorlatilag a bajorok biztosították a helyüket a következő körben a nemzetközi porondon, így nyugodtan készülhetnének az újonc ellen. A rekordbajnoknál ugyanakkor egy sérülés miatt bosszankodnak, hiszen Bastian Schweinsteiger kulcscsontműtéten esett át, így idén már nem léphet pályára. Uli Hoeness, a bajor egyesület elnöke ugyanakkor nem ért egyet a kesergőkkel.

Nem értem, miért sírnak egész Németországban. Eltörött a kulcscsontja, az ilyen megesik, ez az egyik legkisebb rossz, ami történhetett. A történtekhez képest jól van, persze sajnálja, hogy hosszabb időt ki kell hagynia. Jó kedve van, mert alapjában egy optimista srác” - mondta az egykori legendás középpályás.

Aki Schweinsteigert az Augsburg ellen helyettesíti, az Anatolij Timoscsuk lehet, ő már a Napoli ellen is jól szállt be a megsérülő német válogatott középpályás helyére.

Az augsburgiak az esélytelenek nyugalmával készülnek a mérkőzésre, ahogy jobbhátvédjük, Dominik Reinhardt megjegyezte: „A Bayern ellen pályára lépni, mindig különleges érzés.”