Bundesliga

Podolski vezette győzelemre a Kölnt - videó

Lukas Podolski vezérletével a Köln hazai pályán 3-0-ra legyőzte a az újonc Augsburg együttesét a német labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén.

Lukas Podolski, a Köln csatára örül a Köln-Augsburg Bundesliga-mérkőzésen szerzett góljának örül
Meg szeretnénk szerezni második vendéggyőzelmünket. Önbizalommal telve vagyunk, az elmúlt hetekben bebizonyítottuk, hogy nem csak egy csapat vagyunk a Bundesligában, hanem meccseket is tudunk nyerni. Biztosan lendületes mérkőzés lesz, Kölnben nagyobbak az elvárások, mint  Augsburgban” - mutatott rá a vendégek esélyére a találkozó előtt szakvezetőjük, Jos Luhukay.

Kiegyenlített játékkal kezdődött a találkozó, melyen elsősorban a mezőnyjáték dominált. Az első valamire való helyzetéből aztán megszerezte a vezetést a Köln: Lukas Podolski kapott labdát a baloldalon, és mivel a védők nem igazán vették komolyan gyors ritmusváltással a begyalogolt a augsburgi 16-oson belülre, majd éles szögből a kapuba lőtt (1-0). Alig telt el három perc, és máris megduplázta előnyét a hazai gárda: egy véleményes szituáció után megítélt tizenegyest Podolski értékesítette (2-0). A két gól után visszaesett a játék színvonala, a szépszámú, 48 ezres kölni közönség kénytelen volt magát szórakoztatni, ha már a pályán történtek nem tartogattak túl sok izgalmat.

A fordulás után nem sokkal végérvényesen eldőlt a három pont sorsa: az 56. percben egy bal oldalról bejövő labdát nem tudtak kivágni a vendég védők, Peszka köszönte szépen, egy remek csel után a hálóba helyezte a játékszert (3-0). A mérkőzésen több találat már nem esett, a Köln ötödik sikerét aratta a szezonban.

Bundesliga
11. forduló
1 FC Köln - Augsburg 3-0 (2-0)
Gól: Podolski (19., 24., az elsőt 11-esből), Peszko (56.)
kiállítva: Oehrl (75., Augsburg)