Barcelona

Nem vagyok szent, de 12 éve sértegetnek - Fabregas

Továbbra is a Barcelona-Sevilla derbi utolsó percei kavarják a viharokat Spanyolországban, Cesc Fabregas határozottan tagadja a Canal+ tévécsatorna vádjait.

Fabregas nem tartja magát szentnek

Cesc Fabregas tagadja az ellene felhozott rasszista vádakat. A katalán középpályás kijelentette, hogy semmi olyat nem mondott, amit a sajtó egyes része tudni vélt.

"Már tisztáztuk a dolgot telefonon. Kanoute kijelentette nekem, hogy semmi rasszista dolgot nem mondtam és ő sem mondta azt, hogy én ezt tettem volna. Nyugodt vagyok, tudom, hogy mit mondtam. Valaki kitalálta, hogy rasszista kifejezéseket használtam, és már ezzel van tele az egész világ. Nem vagyok szent, de 12 éves sértegetnek. Nem tudok anélkül a családommal lenni, hogy ne támadnának, de nem tudnak ezekkel kiütni" - mondta a Barcelona spanyol középpályása.

A Canal+ tévécsatorna szerint Fabregas azt mondta Kanoute-ra: "Puto negro de mierda" vagyis "kib...tt fekete sz.r".

Mint ismert, a Barcelona-Sevilla (0-0) spanyol bajnoki mérkőzésen a 92. percben szabadultak el az indulatok, miután Iturralde González játékvezető büntetőt ítélt a hazaiak javára. Az ítéletbe beletörődni nem tudó sevillai támadó először nem hagyta elvégezni a tizenegyest, majd Fabregasba kötött bele, amiből kisebbfajta lökdösődés alakult ki, a mali csatárt pedig kiállította a játékvezető.