Férfi vízilabda BL

Egyszerűen kötelező továbbjutni a Szegednek

Bár a felkészülés nem volt zökkenőmentes a Szeged Beton együttesénél, a most debütáló vezetőedző, Vincze Balázs továbbjutást vár a BL-selejtezőből.

Vincze Balázs továbbjutást vár - Fotó: delmagyar.hu

Csütörtöktől vasárnapig Kotorban játszik a Szeged Beton férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligája 1. selejtezőkörében. Az ellenfelek az olasz Posillipo, az ukrán Harkov, a görög Panathinaikosz, a francia Montpellier és a montenegrói Primorac Kotor lesznek.

"Azt gondolom, a körülményekhez képest rendesen felkészültünk - nyilatkozta Vincze Balázs vezetőedző a delmagyar.hu-nak - Nehezítő körülmény volt, hogy a keret jelentős része nem velünk készült. A lábműtéten átesett Kayes augusztus 21-én kapcsolódott be a közös munkába, az Universiaden járt Baksa és Török pedig 29-én. A felnőtt vb után a junior világbajnokságon is szerepelt Younger, valamint a máltai bajnokságban játszott Kiss Csaba és Molnár Tamás pedig Tivatban csatlakozik hozzánk. Az egyik új szerzeményünk, Turzai nem tarthat velünk, Gabi ugyanis pénteken Szentesre hivatalos, akkor teszi le állampolgársági esküjét."

A tréner elmondta, rögtön az első mérkőzésen a legnehezebb riválissal, az olasz Posillipóval csapnak össze.

"Egykori csapattársammal, Märcz Tomival beszélgettem, elmondta, hogy az egyébként is erős keretük a nyáron tovább „izmosodott" - jelentette ki Vincze. - Mivel ők lesznek első ellenfeleink, a vízben kell megismerni őket, a többieket az első napi találkozókon feltérképezhetjük. Nagyon erős csoportba kaptunk besorolást, még nem álltunk ugyan teljesen össze, de vagyunk annyira jók, hogy kiharcoljuk a továbbjutást. Az egyszerűen kötelező!"