Kézilabda

Bajnoki és kupaarany, BL-negyeddöntő - nem változtak a veszprémi célok

Ugyan a felkészülés során elszenvedett néhány nagyobb arányú vereséget az MKB Veszprém csapata, ennek ellenére a klubnál nem változtak az idei évre kitűzött célok - ezt a szerdán megtartott sajtótájékoztatón közölték a bakonyi klub elöljárói.

A Veszprémi Arénában megtartott eseményen az MKB csapatát Dr. Magyarády Péter ügyvívő menedzser, elnökségi tag, Mocsai Lajos vezetőedző, Csoknyai István másodedző, a játékosok részéről pedig Iváncsik Gergő és Schuch Timuzsin képviselte. Annak ellenére, hogy az elmúlt hetek eredményei - noha csupán felkészülési mérkőzésekről van szó - aggodalmat szültek a legnépszerűbb magyar kézilabdacsapat szurkolói között,  a Veszprémnél nem változtatnak a előzetesen kitűzött célokon. 

Fotó: mkbveszprem.eu
"Az elvárásaink a felkészüléstől függetlenül ugyanazok, mint tavaly ilyenkor voltak, vagyis szeretnénk megnyerni a bajnokságot és a Magyar Kupát, a BL-ben pedig a legjobb nyolcba szeretnénk kerülni - idézi Magyarády Pétert az mkbveszprem.eu.

A felkészülés szakaszában a Veszprém a lemgói torna döntőjében 11 gólos vereséget szenvedett a THW Kieltől, majd a Schlecker Kupán előbb szintén a Kiel, majd a Füsche Berlin mért súlyos csapást a magyar bajnokra. Az augusztus végi strasbourgi viadalon a BL-elődöntős RN-Löwen "vert rá" 15-öt a legjobb hazai alakulatra, de közben "becsúszott" egy kisebb botlás a Göppingen és a Chambéry ellen is.  "A felkészülés során elszenvedett vereségeknek a különbsége az, ami kifejezetten fájó volt számunkra. A felröppent pletykákkal ellentétben, nem egy döntő oka volt a rossz felkészülésnek, hanem sok kisebb probléma okozta, ezeket kell gyorsan megszüntetnünk." - kommentálta a történéseket az ügyvezető a sajtótájékoztatón.

A csapat vezetőedzője, Mocsai Lajos (lent) szerint hiba lenne a felkészülési találkozók eredményeiből túl sok következtetést levonni, a szakember szerint a csapatépítés fázisában sok tanulságot le tudtak szűrni ezeken a mérkőzéseken.

"Nekünk két feladatunk volt a felkészülés elején, az egyik, hogy kiválasszuk, milyen utat szeretnénk végigjárni az aFotó: mkbveszprem.eulapozás alatt, a másik pedig, hogy elkezdjük a csapatépítést a következő idényre. A felkészülésnél tudatosan a nehezebb utat választottuk, ennek megfelelően az utolsó három hétben 12 felkészülési mérkőzést játszottunk, folyamatos utazás mellett, mindig más szállodába kellett költöznünk, de emellett természetesen folyamatosan edzettünk is. A csapatépítés elején még csupán arra fókuszáltunk, hogy az új játékosok megismerkedjenek a többiekkel, majd a következő fázisban már kezdett kialakulni a hierarchia a játékosok között, de ezek is időigényes folyamatok. A nehezebb út választásával egyértelművé vált számunkra, hogy nekünk ez a felkészülés tényleg a kísérletezésről és a csapatépítésről fog szólni, arról, hogy minél jobban kész legyen a csapat a BL-találkozókra. Emiatt sajnos több súlyos verség is becsúszott"  - magyarázta az okokat a magyar férfi válogatottat is irányító szakvezető.

Dejan Perics távozásával csapatkapitánnyá választott Iváncsik Gergő is úgy látja: ekkora különbség nincs a német élklubok és a magyar csapat között. "Nem az önbizalmunkkal volt baj, hanem azzal, hogy talán kicsit többet vártunk el magunktól, így a kapott nagy pofonok sokkal erősebben hatottak ki a csapat hangulatára. Abban biztos vagyok, hogy nincs ekkora különbség köztünk és Löwen, valamint a Berlin között, mint amit az eredmények mutatnak "- mondta a világválogatott balszélső.

Az MKB Veszprém pénteken este 18:30-kor hazai pályáján kezdi meg a Budapest Bank Liga 2011/2012-es évadának küzdelmeit, a bakonyiak a tavalyi évben feljutott Pécs csapatát látják vendégül.