Férfi kosárlabda

Törökbálinton lesz csapata az MTK-nak

  • MTI

Törökbálinton indít NB I/B-s férfi kosárlabdacsapatot az MTK a 2011/2012-es idényben.

Az MTK Törökbálint néven szereplő együttes keddi bemutatkozó sajtótájékoztatóján - amelyre a mérkőzéseknek otthont adó Bálint Márton Általános Iskola tornatermében került sor - Deutsch Tamás klubelnök elmondta: a jégkorong és a karate után újabb sikeres sportág tért haza az egyesületbe, elvégre a női kosarasok 1945 és 1996 között 15 bajnoki címet nyertek, 1963-ban pedig BEK-bronzérmet szereztek.

"A klub tavaly kidolgozott, 2020-ig terjedő időszakra vonatkozó fejlesztési stratégiájának egyik sarkalatos pontja a szakosztályok számának bővítése, és elárulhatom, hogy még a héten újabb csapatsport indítását jelentjük be" - közölte a fideszes EP-képviselő.

Turai István polgármester hozzátette, hogy az önkormányzat kedvezményesen bocsátja a hamarosan bővítendő csarnokot a legutóbb (még ELITE Basket néven) a másodosztály kilencedik helyén végzett csapat rendelkezésére.

"Törökbálinton 2005 óta működik NB I/B-s együttes, és reméljük, hogy az idén 123 éves MTK-val kialakított együttműködés előmozdítja, hogy még több család és gyermek figyelme forduljon a sport és azon belül a kosárlabda felé" - mondta a városvezető.

A sajtótájékoztatón Spiriev Attila, az MTK Törökbálint ügyvezető igazgatója egyesével bemutatta a csapat tagjait, majd Molnár István vezetőedző a szakmai tervek ismertetésekor arról szólt, hogy hosszú távon az élvonalbeli szereplés a cél.

Az esemény végén Deutsch Tamás is beszállt a csapat tagjaival egy három-három elleni kosárbemutatóba.