Kosárlabda

Egy esély maradt - menekülni a győzelembe

Csütörtök este hét órától a szolnoki Tiszaligeti sportcsarnokban fogadja a magyar férfi kosárlabda válogatott Portugáliát az Európa-bajnoki pótselejtező harmadik fordulójában. A magyar csapatnak legalább hat ponttal nyernie kell, hogy életben maradjanak a továbbjutási reményei.

Csak egy dolog számít most, hogy győzni tudjunk
Ugyan az Eb-selejtezők során a magyar csapat az utolsó helyen végzett csoportjában, az Európai Kosárlabda Szövetség idén 24 csapatosra bővítette a szeptemberi litvániai Európa-bajnokság mezőnyét, így a mieink pótselejtezőn keresztül mégis kiharcolhatják a kontinenstornán való részvételt. Válogatottunk Portugáliával és Finnországgal került egy hármasba, ahonnan az első két helyezett kvalifikálhatja magát az Eb-re.
Magyarország – Portugália Eb-pótselejtező, csütörtök, 19:00
tv: Sport Tv
Szolnok, Tiszaligeti sportcsarnok
Nem áll azonban valami jól a magyarok szénája: Mészáros Lajos fiai az eddig lejátszott két mérkőzésen egyaránt vereséget szenvedtek, előbb augusztus 9-én Portugáliában, majd 12-én Szolnokon Finnország ellen kaptak ki. Ahhoz, hogy nemzeti együttesünk ott lehessen a Litvániában, a csütörtök esti találkozón mindenképpen nyernie kell - még hozzá legalább hat pont különbséggel. Mivel Hanga Ádám és társai Coimbrában öt ponttal alulmaradtak a "luzitánokkal" szemben, ezért ennél nagyobb arányú siker szükséges ahhoz, hogy "életben" maradjanak a továbbjutást illetően. A feladat nem lehetetlen, tudja ezt Mészáros Lajos szövetségi kapitány is, aki szerint a játékosoknak a maximumot kell kihozniuk magukból.

"Nyilvánvaló, hogy jobb teljesítményt szeretnénk nyújtani, mint legutóbb Portugáliában - mondta a szakember a bb1.hu-nak.  "Aki azt a meccset látta, tudja, hogy volt esélyünk a győzelemre. Nagyon fontos, hogy hozzuk ezt a találkozót és még a hátralévő finn meccset is. A feladat annyi, hogy mindent elkövessünk, a maximumot hozzuk ki magunkból. Nagyon nehéz meccsre számítok, de hát ezt már a sorozat elején is tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Kemény sorozat ez. Csak egy dolog számít most, hogy győzni tudjunk. Szerencsére minden játékosom egészséges. Még csak kisebb húzódás sem nehezíti a dolgunkat."

Eb-pótselejtező
Magyarország - Portugália
Tervezett kezdőcsapatok:
Magyarország: Trotter – Horváth Á. – Hanga – Lóránt – Báder.
Portugália: Da Silva – Santos – Andrade – Miranda – Evora.

 

 

 

 

 

Eb-pótselejtező
Eredmények
Portugália - Magyarország 71-66
Magyarország - Finnország 75-76
Finnország - Portugália 68-56