Kézilabda

Vereséggel kezdte a Grundfos Kupát a házigazda Tatabánya

Vereséggel kezdte a hazai rendezésű Grudnfos Kupát a Tatabánya-Carbonex férfi kézilabda csapata, amely a spanyol Naturhouse La Rioja együttesével szemben maradt alul 27-23-ra.

A rangos nemzetközi felkészülési tornán a Tatabánya azzal a La Riojával találkozott, amely az EHF-Kupa tavalyi kiírásában éppen a magya csapatot búcsúztatta a negyeddöntőben. Debre Viktor fiai végig hátrányban voltak a mérkőzés folyamán, a vezetőedző szerint gyorsaságbeli különbség volt a két alakulat között. "Nehéz volt mérkőzés volt. Az első félidőben jól tartottuk magunkat, az elején megbosszulta magát, hogy kihagytuk a ziccereket, hagytuk a vendégeket ellépni. Aztán görcsöltünk, hogy utolérjük őket. A La Rioja gyorsaságban felülmúlt bennünket.  A legnagyobb gondunk a támadójátékunkkal volt, nem tudtuk átlőni őket. Átlövő nélkül egy ilyen csapatot nagyon nehéz megverni. Tisztességesen küzdöttünk, szerintem nem történt tragédia"- fogalmazta meg véleményét a mérkőzésről Debre Viktor.

A Tatabánya szombat este fél hétkor az Bajnokok Ligájában az MKB Veszprémmel azonos csoportban szereplő dán Silkeborggal találkozik.

II. Grundfos Kupa
Tatabánya-Carbonex KC - Naturhouse La Rioja (spanyol) 23-27
LA RIOJA gólszerzői: Ismael Juarez 1, Unai Arrieta 3, Miguel Angel Yalesco, Alexander Tioumentsev 7, Jorge Garcia Vega 2, Viktor Jugo 1, Ruben Garabaya 2, Marko Curuvija 6 (3), Pedro Rodriguez 4.
TATABÁNYA CARBONEX gólszerzői: Pásztor Ákos 3, Ivo Diaz 6, Iváncsik Ádám 1, Harsányi Gergely 1 (1), Kocsis Csaba 1, Kanyó Ádám 1, Lele Ákos 5 (1), Pordán Bálint 5.