Német foci

A Bayern szurkolóit a könnygáz sem hátráltatta, kiszabadították társukat

  • VNA

Nem csak a játékosok a pályán, de a klub szurkolói sem vizsgáztak jól a szezonnyitón – bajor „szimpatizánsok” randalíroztak a Mönchengladbach elleni vereség után.

Nem csak a pályán történtek miatt főhet a feje a Bayern München klubvezetőinek. A bajnoki címe visszaszerzésére törő együttes első fordulós hazai vereségét (0-1) ugyanis a klub szurkolói közül néhányan nehezen emésztették meg. A Borussia Mönchengladbach elleni vasárnapi müncheni találkozó után ugyanis számos, magáról megfeledkezett bajor ultra okozott botrányt. A müncheni rendőrség keddi tájékoztatása szerint a huligánok fél órával a találkozó lefújása után az egyik parkolóház közelében provokáltak két ’Gladbach szurkolót, majd ütni és rugdosni kezdték őket. Az esetnek csak két rendőr közbelépése vetett véget, amelynek folyományaként egy müncheni szurkolót őrizetbe is vettek.

Amikor a vétkest a rendőrautóhoz vitték, akkor a rendőrségi beszámolók szerint 20 Bayern-szimpatizáns „agresszív módon lépett fel a hatóság emberei ellen”, amire a rendőrök kénytelenek voltak könnygáz bevetésével válaszolni. Az „ellentámadás” ugyanakkor mégis elérte célját, mert az elfogott a káoszt kihasználva meglépett, csakúgy, mint „szabadítói”. A példátlan eset miatt a müncheni rendőrség eljárást indított, a szökésben tettestársként közreműködők akár három éves szabadságvesztéssel is sújthatóak. A 20 illetve 24 éves fiatal Mönchengaldbach szurkolók enyhe sérülésekkel megúszták az esetet.