Férfi kézilabda

Tomas Svensson 43 évesen igazol a RN-Löwenhez

A svédek világ- és Európa-bajnoka, a háromszoros olimpiai ezüstérmes klasszis kapus a spanyol BM Valladolid együttesétől a német Rhein-Neckar Löwen együtteséhez igazol. Tomas Svensson idén betöltötte a 43. életévét...

Svensson tovább folytatja karrierjét, nem is akárhol
A kétszeres világ- és Európa-bajnok, háromszoros olimpiai ezüstérmes világklasszis kapus az utóbbi éveket a világ második legerősebb bajnokságának tartott Asobálban töltötte, ahol a Portland San Antonio, majd a BM Valladolid csapatát erősítette. A rutinos portás korát meghazudtolva hétről hétre a legmagasabb szinteken teljesít kiválóan, és most 43 évesen - a visszavonulás helyett - új kihívások elé tekint.

A handball-planet.com szerint ugyanis Svensson a napokban aláírt a májusban Bajnokok Ligája-elődöntőt vívó német Rhein-Neckar Löwen csapatához. A svéd portásnak nem lesz ismeretlen a Bundesliga légköre, hiszen a 90-es évek közepén egy rövid időre a HSV Hamburgban légióskodott. 

A RN-Löwen és a Valladolid a Bajnokok Ligája szabadkártyás-selejtezőjében éppen egymással (is) vív majd áldáz harcot szeptember első hétvégéjén, ahol a lengyel Kielce valamint a francia Dunkerque-el kiegészülve négycsapatos mini-tornán harcolhatják ki a BL-indulást.