Női vizilabda Eb-selejtező

Újabb győzelem a németek ellen

  • MTI

A sanghaji világbajnokságra készülő magyar női vízilabda-válogatott magabiztos, 16-12-es győzelmet aratott a németek felett, s ezzel négy forduló után is százszázalékos teljesítménnyel vezeti az Európa-bajnoki selejtező A csoportját.

Áprilisban, Wuppertalban 16-13-ra nyert Merész András csapata, amelyben ezúttal Keszthelyi Rita volt a legeredményesebb öt góllal.A négytagú csoportból az első kettő jut tovább, a magyarok eddig mindhárom riválisukat, a németeket, a franciákat és a szlovákokat is könnyedén győzték le. Az Eb-t jövő januárban Hollandiában rendezik.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a válogatott Sanghaj előtt egy ausztráliai tornán szerepel majd Perth-ben, ahol a házigazdák mellett Görögország, valamint Új-Zéland legjobbjai lesznek az ellenfelek.A vb-n a selejtezőcsoportban az Egyesült Államok, Hollandia és Kazahsztán gárdája vár a magyarokra.

Női vízilabda Eb-selejtező
A-csoport, 4. forduló
Magyarország-Németország 16-12 (5-4, 4-4, 4-2, 3-2)
a magyar góldobók: Keszthelyi 5, Drávucz 4, Szücs 3, Menczinger, Takács, Bujka, Poszkoli 1-1
A magyar válogatott vb-kerete
Kasó Orsolya, Gangl Edina, Czigány Dóra, Antal Dóra, Illés Anna, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Drávucz Rita, Keszthelyi Rita, Tóth Ildikó, Bujka Barbara, Poszkoli Rita, Menczinger Kata