Férfi kosárlabda

A Kis-Patonay páros irányít a ZTE kispadjáról

A zalaiak célja a bentmaradás lesz, persze, ha bejutnak a rájátszásba, akkor sem fognak megbüntetni senkit sem.

Horváth Zsolt, a ZTE Kosárlabda Klub Kft. ügyvezetője nyilatkozott a klub jövőjéről a bb1.hu-nak. Úgy néz ki, a pénzügyi gondokkal küszködő egyesület problémái megoldódni látszanak.

"A dolog lényege most abban áll, hogy a csapatot működtető klubnak tőkehiánya van, a várost egy tőkeemeléssel ezt most megoldja. A cég taggyűlése már korábban elfogadta a 2010-es év beszámolóját, a visszapótlásra pedig, szeptember 14-ig van lehetőség. De jelen helyzetben már a határidő lejárta előtt meg fogjuk ezt oldani. A jövő évi önkormányzati keret pedig azt jelentené, hogy bruttó 56-57 millió forintból tudunk gazdálkodni."

A zalai klubvezető óvatos, de bizakodó a jövőre nézve, mivel már az is kiderült, hogy a Kis-Patonay páros irányítja az együttest a következő évben.

"Ha egy szóval kellene jellemeznem a következő szezont, akkor az az óvatosság. Szeretnénk egy pénzügyi egyensúlyt megteremteni. Egy fiatal csapatban gondolkodunk, amely 3-4 év múlva ismét húzó együttessé válhat. Egy célt fogunk kitűzni a gárda elé, ez pedig a bentmaradás lesz. Persze, ha bejutnak a 8-ba, akkor sem fogunk megbüntetni senkit sem. Patonay Imrével és Kis Attilával már megállapodtunk szóban, már csak a szerződések aláírása várat magára."