Wimbledon

Czink Melinda újra győzött, már a 32 között

  • VNA

A második fordulót is sikerrel vívta meg a wimbledoni torna egyetlen magyar résztvevője, Czink Melinda, aki a fehérorosz Anasztaszja Jakimovát győzte le a második fordulóban.

Czink tovább menetel Wimbledonban

Czink Melinda túljutott második fordulós mérkőzésén is a wimbledoni teniszbajnokságon, ahol a második fordulóban a fehérorosz Anasztaszija Jakimova volt az ellenfele. Az első játszmában ugyan a magyar játékos már 5-2-re is vezetett, de ellenfele visszajött a szettbe, igaz 5-5 után már csak a világranglista 262. helyén (Wimbledon után nyilván ennél jóval előrébb) álló magyar játékos nyert gémet. A második szett elején 1-0-s Czink vezetésnél a londoni esőzés bő fél órára megszakította a játékot, majd ezt követően Czink rögtön elvette ellenfele adogatását, igaz, Jakimova egyből vissza is vette tőle. A játszma során azonban ismét a váll- és könyöksérülése után visszatérő magyar játékos dominált, aki egy újabb bréknek köszönhetően le is zárta a találkozót, így az ausztrál Samantha Stosur legyőzése után újabb bravúrt ért el és már a harmadik fordulóba jutott.

Czink Melinda most indult 22. alkalommal Grand Slam tornán és mindössze harmadszor (2003 - US Open és 2009 - Roland Garros után) jutott be a harmadik fordulóba. Ennél tovább azonban egyelőre nem sikerült jutnia. A wimbledoni tábla harmadik fordulójában a brit Elena Baltacha vagy a 20. helyen kiemelt kínai Shuai Peng lehet az ellenfele.

Wimbledon – 2.forduló (a 32 közé jutásért):
Czink Melinda (magyar) – Anasztaszija Jakimova (fehérorosz) 7:5, 6:3