Serie A

Bielsa mellett Villas-Boas és Capello is esélyes az Inter kispadjára

Bár egyértelműnek tűnt, hogy Marcelo Bielsa lehet Leonardo utódja, a chilei tréner mellett már több név is a kalapban van.

Villas-Boas is az esélyesek között - Fotó: AFP

Miután kisebb meglepetésre Massimo Moratti bejelentette, hogy Leonardo távozik az Inter kispadjától, egyből elkezdődtek a találgatások az olasz sajtóban, ki lehet a brazil utódja. A hírek elsősorban Marcelo Bielsáról szóltak, ám a chilei tréner nincs meggyőződve 100%-ig arról, hogy a milánói csapat kispadján lenne a helye.

Így az Internazionale elnöke Bielsa mellett más szakvezetőkkel is szeretné felvenni a kapcsolatot. Az első számú jelöltje a portugál Andre Villas-Boas, aki a Portóval idén a bajnokságot és az Európa Ligát is megnyerte. Az „új Mourinhónak” is nevezett edző szerződésében viszont 15 millió eurós kivásárlási összeg szerepel, ami lassíthatja a tárgyalásokat.

Egyes sajtóinformációk szerint Moratti még az angol szövetségi kapitány Fabio Capellóban is gondolkodik, ám neki is élő kontraktusa van az Angol Szövetséggel. Továbbá felmerült Delio Rossi neve is, aki legutóbb Palermóban dolgozott.