MLB

Verlander ellen megint nem tudtak ütni

  • VNA

Pályafutása második ún. no-hitterét érte el a Detroit Tigers dobója, Justin Verlander, aki ezúttal a Toronto ütőjátékosait babonázta meg.

Éppen néhány napja írtunk róla, hogy még az MLB-ben is ritka az olyan dobójátékos, aki ellen egy teljes mérkőzésen keresztül az ellenfél nem tud egyetlen labdát sem szabályosan elütni (ez az ún. no-hitter), ehhez képest egy héten belül már a második ilyen bravúrról tudósíthatunk. A Detroit Tigers dobója, Justin Verlander ugyani pályafutása során másodszor érte el ezt a bravúrt, ezúttal a Toronto Blue Jays ellen. Ráadásul Verlandernek ezúttal majdnem a tökéletes mérkőzés is összejött, hiszen csak a nyolcadik inningben tudott ellene sétálni (walk) a torontói Arencibia.

Verlander már 2007 júniusában is elért egy no-hittert, akkor a Milwaukee Brewers ellen volt különleges napja. Az idei szezont tekintve ez a második ilyen jellegű bravúr, öt nappal ezelőtt a Minnesota Twins dobója, Francisco Liriano ért el hasonlót. „Ma sokkal nyugodtabban a játszottam a mérkőzés végén, hiszen egyszer már megcsináltam a no-hittert. Sokkal könnyebben tudtam ezáltal kezelni az idegességemet. Ettől függetlenül másodszor is ugyanolyan érzéseim vannak, mint négy évvel ezelőtt.” – mondta a 28 esztendős játékos a végül 9-0-ra megnyert találkozó után. Verlander egyébként az MLB történetének 28. olyan játékosa lett, akinek két alkalommal is összejött a no-hitter.